Visita institucional

Bargalló aplaudeix des de Vilanova la proposta de modificació de la LOMCE: “Desapareixen les voluntats intervencionistes de l’Estat”

El conseller d’Ensenyament assegura que els alumnes catalans “no notaran res” a les aules perquè “bona part la llei Wert no s’havia acomplert”

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 09-11-2018 11:46 Lectures 2921
Pla general del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en una reunió amb el govern de Vilanova i representants de la comunitat educativa local. ACN

Pla general del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en una reunió amb el govern de Vilanova i representants de la comunitat educativa local. ACN

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, s’ha mostrat “satisfet” per la proposta de modificació de la LOMCE plantejada pel govern de Pedro Sánchez, destacant que “desapareixen les voluntats intervencionistes de l’estat espanyol” en el model lingüístic. “Tornem a la normalitat”, ha conclòs, mentre ha assegurat que la modificació de la llei “permet continuar treballant des de Catalunya amb un sistema educatiu propi, cosa que la LOMCE atacava”. Amb tot, Bargalló ha subratllat que “bona part” de la coneguda com a llei Wert “no s’havia acomplert” per part del Departament d’Ensenyament, de manera que ha vaticinat que els alumnes catalans “no notaran res” a les aules quan l’estat espanyol aprovi el nou text.

En el marc d’una visita a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el conseller ha aplaudit la nou text proposat pel govern de Pedro Sánchez assegurant que “malgrat que no significa una derogació formal, els elements que planteja sí que serveixen per acabar amb allò que la LOMCE volia introduir per destruir les bases del sistema educatiu”.

“A grans trets és una bona proposta”, ha conclòs, si bé ha afegit que els grups parlamentaris del PDeCAT i ERC al Congrés i al Senat plantejaran modificacions per incorporar durant la tramitació del nou text. Per exemple, Bargalló ha senyalat la voluntat que la coeducació sigui un “requisit” i no un element prioritari a l’hora de concedir concerts amb l’administració pública.

Pel que fa al model lingüístic, Josep Bargalló s’ha mostrat “tranquil” pel canvi de criteri introduït pel PSOE, que suposa el retorn de les competències en la regulació de l’ús de la llengua. “La llei Wert tenia elements anti pedagògics, anti autonòmics, re centralitzadors i radicalment conservadors que deurien satisfet a la Faes però no a algú que tingués una mica d’estima al sistema educatiu”, ha etzibat.

Preguntat, però, per com es traduirà la modificació de la LOMCE a les aules de les escoles catalanes, el conseller ha recordat que fins ara Ensenyament ha fet una aplicació “parcial” de la llei espanyola. En aquest sentit, Bargalló ha remarcat que “si Madrid fa una actuació legislativa contrària a la catalana, la Generalitat ho defensarà”, alhora que ha agraït el text que planteja ara el Ministeri perquè “treu del damunt complicacions i aporta més força jurídica a allò que s’està fent”.

“L’autoritat en matèria educativa és del Departament d’Ensenyament, i per tant tenim línia de continuïtat i voluntat de millora, i el que esperem que notin els alumnes del nostre sistema són aquestes actuacions de millora”, ha assegurat Bargalló, que ha afegit que “fora d’això, no es notarà res” a les aules quan s’aprovi el canvi de la LOMCE.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No