UN ANY DE L'1-O

Adrià Carrasco diu que el trasllat del seu cas als jutjats de Vilanova i Granollers és "una prova més d'un muntatge"

L'activista del CDR exiliat a Bèlgica afirma que les detencions pel tall de vies a Girona alimenten el foc i dona més motius per seguir sortint al carrer

ACN/ Blanca Blay Vilanova i la Geltrú 17-01-2019 15:00 Lectures 3123
Pla mig de l'activista del CDR Adrià Carrasco en declaracions a l'ACN a Brussel·les el 17 de gener del 2019. ACN

Pla mig de l'activista del CDR Adrià Carrasco en declaracions a l'ACN a Brussel·les el 17 de gener del 2019. ACN

Adrià Carrasco, l'activista del CDR exiliat a Bèlgica, assegura que el trasllat del seu cas als jutjats de Vilanova i Granollers és "una prova més que tot era un muntatge, una mentida". "Cada cop es va aclarint una mica més l'assumpte", afegeix en declaracions a l'ACN després que el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha remès a aquests jutjats la causa contra ell per presumptes desordres públics la primavera passada. Amb tot, el trasllat del cas -del qual la seva defensa s'ha assabentat per la premsa- no implicaria un retorn automàtic a Catalunya per part de l'activista.

"El que volem en primera instància és que es retiri l'ordre de cerca i captura estatal i després que se'ns retirin els càrrecs", afirma matisant que les condicions perquè torni "no són concretes" i depenen de "diversos factors".

Després que l'Audiència Nacional desestimés els càrrecs per terrorisme i s'inhibís en favor dels jutjats degans de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, el jutjat d'instrucció 24 de la capital catalana es va fer càrrec del cas de Tamara Carrasco i Adrià Carrasco.

Pel que fa a Carrasco, la magistrada ha enviat al jutjat de Granollers la investigació del tall del peatge de La Roca del Vallès de l'1 d'abril, mentre ha derivat al jutjat de Vilanova i la Geltrú la causa sobre el tall del peatge de Vallcarca de la C-32.

"El que volien no era atrapar-nos a nosaltres en si, sinó generar una por a la gent i exercir terrorisme d'Estat", denuncia sobre el seu cas el membre del CDR.

Detencions a Girona

Carrasco carrega contra les detencions de dimecres a Girona: "El que estan fent és un símptoma de debilitat seu, es pensen que així ens aturaran i el que estan aconseguint és tot el contrari". Segons l'activista, amb accions com les detencions "s'alimenta el foc" i es donen "més motius per seguir sortint al carrer i combatent el règim".

Defensa també que una trentena d'estudiants hagin passat la nit a la Universitat de Girona (UdG) com a protesta per les detencions de Girona i evitar l'arrest d'una alumna. "Em sembla preciós que es faci això", conclou.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No