Universitat

Es crea la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca, en l’àmbit de la filosofia i el pensament

Pere Regull: “La càtedra UB Llorens i Barba suposarà que a Vilafranca es facin simpòsiums i cursos que esperem que puguin desembocar en el futur en ensenyaments universitaris reglats”

Es crea la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca, en l’àmbit de la filosofia i el pensament. Ajuntament de Vilafranca

Es crea la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca, en l’àmbit de la filosofia i el pensament. Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elías, han signat aquest matí el conveni pel qual es crea la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca, en l’àmbit de la filosofia i el pensament, adscrita a la Facultat de Filosofia de la UB, que n’assumirà la direcció acadèmica i la gestió. A l’acte també hi ha assistit Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la UB, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort.

La Càtedra tindrà com a objectius essencials la promoció de tot un conjunt d’activitats de docència, investigació, formació, informació i documentació en l’àmbit universitari, especialment de la filosofia i el pensament.

El degà Josep Montserrat ha lloat que Vilafranca hagi demostrat sempre “molta col·laboració amb la UB. La càtedra ha nascut d’aquesta col·laboració que es va encetar amb el Congrés de Filosofia celebrat a Vilafranca el 2015 i de l’èxit del VilaPensa, els darrers anys”.

El rector Joan Elías ha destacat la feina que hi ha darrera d’aquesta càtedra. “Es la forma de potenciar la relació entre universitat i administració. La càtedra es una estructura molt flexible. Estic molt satisfet que Vilafranca aposti per ser ciutat universitària, i que se’ns hagin adreçat per tirar endavant l’aposta”, ha afirmat Joan Elías.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull s’ha felicitat pel treball conjunt entre administració i universitat. “La nostra relació va començar amb la col·laboració en el Congrés de Filosofia, ha tingut continuïtat amb el VilaPensa, que ha suposat un èxit espectacular i ara tindrem una càtedra que suposarà que a Vilafranca es facin simpòsiums i cursos que esperem que puguin desembocar en el futur en ensenyaments universitaris reglats”, ha dit Regull. L’alcalde ha reiterat l’aposta per la formació. “Estem entossudits a fer de Vilafranca una ciutat universitària. A partir de dilluns ens posarem a treballar per instal.lar la càtedra a l’edifici de l’antic hospital i el claustre de Sant Francesc. Esperem que això d’avui sigui el principi d’un camí junts amb la universitat. Avui hem sembrat i abonat la llavor perquè doni els seus fruits en un futur”, ha clos l’alcalde.

Per tal de dur a terme les activitats de la Càtedra, l’aportació anual de l’Ajuntament serà de 34.000 euros anuals. La Càtedra tindrà un director que serà consensuat entre la UB i l’Ajuntament i una comissió de seguiment.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!