La Bullanga

Les hiphoperes Krudas Cubensi, a la festa feminista La Partisana 2019

Les opressions i els privilegis en les identitats són l’eix temàtic d’una jornada de música i activitats entorn a la interseccionalitat

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-05-2019 17:39 Lectures 1772
L’associació Bullanga feminista organitza la festa guerrillera La Partisana 2019 . Bullanga

L’associació Bullanga feminista organitza la festa guerrillera La Partisana 2019 . Bullanga

L’associació Bullanga feminista organitza la festa guerrillera La Partisana 2019 el proper dissabte, 8 de juny, a la plaça de les Casernes de Vilanova i la Geltrú. En la que serà la 4ª edició de la festa feminista autogestionada, l’entitat ha triat el lema “Opressions i privilegis. El feminisme serà interseccional o no serà”. L’objectiu és visibilitzar i treballar, a través de concerts i tallers, la connexió existent entre la diversitat d'eixos que configura la identitat de les persones i com, aquesta cruïlla pot ser viscuda des dels privilegis o les discriminacions.

La jornada s’iniciarà a les 17h amb una sessió de Contacontes rebels a càrrec de L’Esquerda; a les 18h, Jeza Goudi, membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) impartirà el taller de batalla "Feminisme, antiracisme i antifeixisme es troben en una cantonada i...". Més tard, a les 20h, L’Esquerda donarà el tret de sortida oficial amb el Petxinassu, el manifest d’alliberament feminista de Vilanova i la Geltrú. Seguidament, a les 20.30h, Bruno Cimiano farà un recital poètic per presentar el llibre "Pelos y hogares, poemario trans*" del que n’és autor. A partir de les 21.30h, l’entitat organitzadora farà un sopar popular de trinxera, del que posarà a la venda 200 tiquets a la mateixa plaça.

En acabat, s’iniciarà la nit de música feminista. Enguany, Krudas Cubensi encapçalen el cartell. El duet originari de Cuba i resident als EEUU actuarà a Vilanova i la Geltrú, com a primícia als Països Catalans (fora de la ciutat de Barcelona). Krudas són pioneres en el hip hop afrofeminista, queer i vegà, i estan d’exploració per Europa amb el seu “artivisme”. Pujaran dalt de l’escenari a les 00.30h. Les precedirà la cantautora empordanesa Joina, que a partir de les 23h oferirà la seva proposta de funk, jazz, flamenc i música clàssica. I per arrodonir la matinada, a partir de les 01.30h, PD La Cara B punxarà cumbia, salsa i bogaloo.

Com cada any, el col·lectiu estableix aliances amb l’univers associatiu amb qui comparteix afinitats en la lluita pels drets socials i fa xarxa local i comarcal. Aquest 2019, La Partisana compta amb la participació de L'Esquerda, Assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). La Cooperativa de Consum Responsable La Vinagreta, un any més, facilita espai al seu local com a magatzem i vestidors per als i les artistes.

La festa s’autofinancia a través de les quotes de les sòcies del col·lectiu, els beneficis obtinguts del consum a les barres de les edicions anteriors i através de la venda de butlletes d’un sorteig de dos packs d’obsequis que es celebrarà el mateix dia de la festa. Enguany, els establiments col·laboradors de La Partisana són: Pitram, Petit Gumà, EcoConscient, La Morena, Cineclub Sala1, Editorial Egales, Entelades, Celler de Can Solà, Samboneria, Bar Itàlia i Llibreria La Mulassa.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No