Incivisme

Indignació a Gelida per les pintades que han destrossat el recent restaurat funicular

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per identificar els brètols que han fet pintades als nous vagons

Redacció Gelida 10-06-2019 20:58 Lectures 2373
Indignació a Gelida per les pintades que han destrossat el recent restaurat funicular. Ajuntament de Gelida

Indignació a Gelida per les pintades que han destrossat el recent restaurat funicular. Ajuntament de Gelida

L'Ajuntament ha mostrat aquest cap de setmana la seva indignació per les pintades que s'han realitzat en els vagons del funicular, que ha estat dos anys fora de servei i que es va estrenar fa justament dos mesos completament restaurat, després d'una important inversió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El que és el símbol més emblemàtic de Gelida ha aparegut aquest cap de setmana ple de grafits: "rebutgem aquests actes incívics que per més que alguns vulguin justificar amb l'excusa de la llibertat artística no tenen cap mena de justificació i que, més enllà de malmetre el patrimoni gelidenc, donen una imatge de Gelida que en cap moment s'ajusta a la realitat", ha lamentat el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament ha demanat la col·laboració ciutadana per evitar aquests actes i ha fet un agraïment públic a la celeritat per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que a hores d’ara, ja ha iniciat les tasques de neteja.

Una infraestructura de principis del segle XX

El funicular de Gelida es va inaugurar el novembre de 1924, construït per l’enginyer menorquí Santiago Rubió. Situat a la comarca de l’Alt Penedès, uneix l’estació de tren de Rodalies de RENFE (línia Barcelona-Tarragona per Vilafranca) amb el centre urbà del poble.

A principis dels anys 80, FGC es va fer càrrec del funicular i va emprendre un procés de modernització. Avui en dia el Funicular de Gelida s’ha convertit en un dels atractiu turístics de la comarca de l’Alt Penedès.

El servei de transport públic de Gelida disposa d’un servei d’autobús entre setmana, gestionat per FGC, que connecta l’estació de Rodalies amb Gelida.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré