Guàrdia Urbana

Traslladen de presó Rosa Peral, acusada del crim del Foix, arran d’una baralla amb una reclusa

Serveis Penitenciaris decideix dur-la de Brians 1 a Wad-Ras, on ja havia estat interna

ACN Vilanova i la Geltrú 11-06-2019 19:40 Lectures 3698

La direcció general de Serveis Penitenciaris ha decidit canviar de presó l’agent policial Rosa Peral, una de les principals acusades del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana. Peral ha estat traslladada de Brians 1 a Wad Rad per motius de seguretat després que el passat mes de maig es barallés amb una interna, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat a l’ACN fonts coneixedores del cas. Durant l’enfrontament, Peral va propinar diversos cops a una altra reclusa després que aquesta li hagués robat la targeta amb què les internes poden comprar productes de les màquines expenedores. A part del trasllat, Serveis Penitenciaris l’ha sancionat decretant cinc dies d’aïllament.

Peral fa més de dos anys que és en presó preventiva, acusada d’haver matat el també agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez, que en aquell moment era el seu xicot. El maig del 2017 el cadàver va aparèixer calcinat dins un cotxe prop del pantà de Foix i la jutge que investiga el cas va decretar l’ingrés de Peral a presó de forma provisional.

Inicialment va ser destinada a Wad-Ras, però mesos després la van traslladar a Brians 1 perquè havia alterant l’ordre de la presó i provocat nombroses discussions. Ara, després de la baralla de mitjans de maig, Serveis Penitenciaris la duu de nou a Wad-Ras, on assenyala que ja no hi ha motius d’incompatibilitat amb cap interna.

En paral•lel, també és en presó preventiva l’agent policial Albert López, acusat d’haver comès el mateix crim que Peral. Tots dos van complir dos anys d’internament preventiu el passat mes de maig i la jutge va decidir prorrogar aquest ingrés fins la celebració del judici –previsiblement a la tardor-.

Peral i López s’enfronten a penes de 25 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria. Les respectives defenses desvinculen dels fets els seus clients, els quals s’acusen entre ells.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No