Crim del Foix

Rosa Peral va calmar la víctima amb un medicament el dia del crim, segons va confessar a una companya de presó

La directora de Wad-ras diu que era molt participativa, tenia lideratge i generava conflictes

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 06-02-2020 14:55 Lectures 3126
Rosa Peral, l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant la sessió del judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona. ACN

Rosa Peral, l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant la sessió del judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona. ACN

El mateix dia del crim de la Guàrdia Urbana Rosa Peral va donar una medicació a la víctima, Pedro Rodríguez, "perquè es calmés, perquè estaven discutint molt fort". Així ho va confessar l'acusada a una companya de Wad-ras que ha declarat aquest dijous. "Crec que era una medicació que prenia en Rubén per la ciàtica", ha indicat Anyuli R. Rubén és l'exmarit. L'acusada també li va demanar que li deixés utilitzar internet per "averiguar si en un cadàver calcinat es podien determinar les causes de la mort". La directora de la presó de Wad-ras durant els primers mesos que estigué a la presó ha declarat que era molt participativa, tenia cert lideratge i generava que les internes s'enfadessin entre elles.

L'amistat entre Rosa Peral i la companya de presó que ha declarat aquest dijous va començar quan la primera es va oferir per ajudar-la en els seus estudis a distància per internet. Al centre van passar molt temps juntes. Van conversar en diverses ocasions del que havia passat el dia del crim de la Guàrdia Urbana.

"Ella em va dir que tenia por de l'Albert, que va pujar a l'habitació a tapar les orelles a les nenes. Que quan va baixar hi havia aigua a la casa i ella la va netejar. En una altra ocasió va dir que el cadàver de Pedro no tenia cap bala, quan es parlava d'una bala, ella deia que potser van trobar al cotxe peses per fer esport. Un altre dia em va dir que a Pedro algú l'havia volgut tallar de dalt cap a baix". Ha exposat aquestes converses però davant moltes de les preguntes ha exposat que ja no ho recordava.

"En cap moment va dir que hagués matat a Pedro", ha explicat, sinó que "deia que era Albert qui l'havia matat". També li hauria explicat que es van discutir amb la víctima perquè aquest la volia deixar i que no sabia que el cadàver estava al cotxe quan el va moure.

"Volia un sicari per fer mal a Rubén"

També ha recordat que "en moltes ocasions" Rosa va dir que volia matar a Rubén. "Em va preguntar si coneixíem a un sicari per fer mal al senyor Rubén", ha indicat. Malgrat això, en una ocasió li va dir que encara l'estimava. La companya de presó, que era coneguda com una 'santera' i amb qui llegia les cartes del tarot, ha explicat que "es va comentar una vegada de fer màgia negra a Rubén".

Ha afegit que tant ella com una altra companya de presó van observar canvis de discurs respecte els fets i van prendre la decisió de fer-ho saber per si finalment atacava a l'exmarit. "Hem de parlar perquè si passa alguna cosa també ens ho menjarem i no podem ser còmplices", van dir-se. Ha explicat que a la biblioteca en una ocasió Peral li va dir que si la traicionava li faria mal.

A la presó era una líder

Peral era "molt participativa" en totes les activitats que es duien a terme a la presó de Wad-ras seguint les recomanacions dels tutors, segons ha explicat la directora del centre en aquell moment, Sílvia S.. El centre és petit i això creava "relacions molt intenses". La directora ha indicat que la conducta de Peral va ser bona. Tenia "cert lideratge" en sentit positiu, per les seves habilitats, ha puntualitzat.

Després d'haver declarat davant la policia dues de les internes li van anar a explicar què havien dit. "Rosa els havia comentat que tenia la intenció o havia demanat col·laboració de terceres persones per atemptat contra la vida del seu exmarit", ha indicat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres