Fundesplai

L’espai jove La Nau acollirà una nova edició del projecte d’inclusió sociolaboral Trescajove

El Trescajove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys en atur, inscrits a la Garantia Juvenil i amb el compromís de participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions

Redacció Vilafranca del Penedès 25-07-2019 9:10 Lectures 940
L’espai jove La Nau acollirà una nova edició del projecte d’inclusió sociolaboral Trescajove. Ajuntament de Vilafranca

L’espai jove La Nau acollirà una nova edició del projecte d’inclusió sociolaboral Trescajove. Ajuntament de Vilafranca

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Trescajove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya).

Tal i com ha destacat, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, el Trescajove, va “més enllà de l’aspecte formatiu, busca afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”. Per això, a banda de la formació necessària per a disposar el títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials pel desenvolupament i creixement personal i professional: autoconeixement, gestió de les emocions, visió crítica, resolució de conflictes i el treball en equip  a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.

La segona edició del projecte a Vilafranca es realitzarà del 9 d’octubre al 13 de desembre, de dilluns a divendres, de les 9.30 a les 14h (part teòrica), en un espai proper a les persones joves com l’espai jove La Nau, i a partir del gener de 2020, els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.

En total, el Trescajove té una durada de 375 hores obligatòries distribuïdes en 4 mòduls (el curs de monitor/a de lleure, el mòdul d’habilitats personals i socials, el mòdul de pràctiques, les tutories individuals i grupals, i el coneixement dels recursos del territori), i inclou la realització de 10 hores més opcionals, per poder desenvolupar una experiència pràctica d’un projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS).

A qui va dirigit el Trescajove?

Tal i com ha assenyalat l’Èric Martínez, coordinador del projecte, el finançament del programa de la Garantia Juvenil a través de la Cambra de Comerç de Barcelona, “permet ampliar el Trescajove a perfils molt diversos de joves, i això facilita que el treball d’acompanyament i suport als i a les joves sigui també més ampli i que requereixi d’un treball més individualitzat”.

La Garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil i les persones joves que hi poden optar han d’estar enregistrats a l’atur i no estar estudiant.

El Trescajove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys, i els requisits que han de complir els i les participants al projecte són els següents: estar en situació d’atur, estar convenientment inscrits a la Garantia Juvenil i el compromís a participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions.

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 4 d’octubre, al Servei d’Informació i Assessorament per a Joves – SIAJ, o al mateix Espai Jove La Nau, tant presencialment com per telèfon. A banda de la inscripció, posteriorment es realitzaran entrevistes individuals als participants abans de començar el projecte.

En cas que els i les joves requereixin més informació tant del Trescajove com  de la Garantia Juvenil, a través del SIAJ se’ls informarà i acompanyarà en el procés d’alta perquè puguin realitzar la inscripció correctament i complir amb tots els requisits necessaris.

Per a més informació es pot consultar el web joventut.vilafranca.cat, presencialment al SIAJ i a La Nau (excepte durant el període del 15 a l’1 de setembre que ambdós serveis romandran tancats per vacances), a través de l’adreça electrònica siaj@vilafranca.org o al telèfon 93 892 20 20.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No