Impuls social

La Fundació Pinnae atorga 200 mil euros de subvencions a deu projectes d'intervenció social

Els deu projectes guanyadors incideixen en questions com la salut mental, l'atenció a la gent gran, l'ajut a la recerca de feina i la millora de la qualitat de vida de les persones amb fibromiàlgia

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 18-09-2019 16:26 Lectures 1528
La Fundació Pinnae atorga 200 mil euros de subvencions a deu projectes d'intervenció social. Pinnae

La Fundació Pinnae atorga 200 mil euros de subvencions a deu projectes d'intervenció social. Pinnae

La Fundació Pinnae ha atorgat subvencions a deu projectes d'impuls social de la Vegueria Penedès dins de la convocatòria dels ajuts que l'entitat va posar en marxa l'any passat i que enguany han arribat ja a la segona edició. L'acte d'entrega de les subvencions s'ha dut a terme al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca i ha reunit representants de les 10 entitats que aquest any han estat seleccionades per la Fundació. En total s'han repartit 200 mil euros entre els 10 projectes triats, una quantitat que duplica l'aportació feta en la primera edició.

Enguany s'havien presentat a la convocatòria fins a 37 projectes diferents dels quals se n'han acabat escollint 10. Les entitats guanyadores han estat El Turó-Salut Mental, Nou Set Empresa d'Inserció, Associació Llambrusca-Alzheimer Penedès, AECC-Catalunya contra el Càncer, Fundació Amics de la Gent Gran, Grup d'Estudi i Protecció d'Ecosistemes Catalans, Actua SCCL, Salut Mental Garraf, Creu Roja i Fundació Privada Sant Antoni Abat. Es tracta d'entitats tant de l'Alt i el Baix Penedès com del Garraf i l'Anoia que destinaran els diners rebuts de Pinnae a projectes de diferent tipologia.

Els deu projectes guanyadors incideixen en questions com la salut mental, l'atenció a la gent gran tant a nivell emocional com assistencial, el suport psicològic als malalts de càncer i les seves famílies, l'ajut a la recerca de feina a persones en risc d'exclusió social, acompanyament a famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre les dificultats en l'exercici de la criança dels fills o la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen fibromiàlgia. S'ha endut subvenció també  el Grup d'Estudi i Protecció d'Ecosistemes Catalans que treballa la millora del medi amb persones que tenen diversitat funcional i que aquest any col.labora amb el Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

Increment de la dotació

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha assenyalat que enguany l'entitat “ha fet un esforç per a incrementar la dotació econòmica de la convocatòria i esperem que en els propers anys la quantitat pugui seguir creixent”. Solé ha afegit que “estem satisfets de la gran quantitat de projectes que s'han presentat i als que no han rebut subvenció aquest any els animem que ho segueixin intentant en futures edicions”.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha agraït a la Fundació Pinnae el seu projecte d'ajuts que “fa possible cobrir les necessitats d'entitats que són fonamentals en la lluita pel benestar dels més vulnerables. Les adiministracions públiques no podem arribar a cobrir totes les demandes que es generen i projectes com el de Pinnae són claus”.

Els representants de les deu entitats guanyadores han rebut un diploma acreditatiu i, posteriorment, han signat un conveni amb la mateixa Fundació Pinane que formalitza l'aportació econòmica. Durant l'acte al Fòrum Berger Balaguer també s'han recordat les sis entitats que van rebre l'ajut en l'edició de l'any passat i que, gràcies als diners rebuts, han pogut tirar endavant projectes a l'àmbit de la Vegueria Penedès.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres