Atenció primària

L'ICS renova la seva flota per a atencions a domicili amb 344 vehicles elèctrics, híbrids i de gas

La substitució es farà en els propers mesos i s'incorporaran turismes, furgonetes i, també, totcamins

L'ICS renova la seva flota per a atencions a domicili amb 344 vehicles elèctrics, híbrids i de gas. ACN

L'ICS renova la seva flota per a atencions a domicili amb 344 vehicles elèctrics, híbrids i de gas. ACN

L'Institut Català de la Salut (ICS) renovarà en els propers quatre mesos el total de la seva flota amb la voluntat que sigui sostenible. Concretament, seran 344 vehicles, 218 dels quals elèctrics (63% del total) i la resta, models híbrids o de gas. L'ICS utilitza els vehicles per a atencions i urgències a domicili o per a transport intern. En la nova flota hi haurà vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i totcamins per a aquells territoris que els necessiten. De moment, s'han posat en circulació dotze cotxes elèctrics per atendre urgències domiciliàries nocturnes a Barcelona ciutat. La renovació té un cost de 12.316.583 euros i també inclou la instal·lació i manteniment de 230 punts de càrrega. El canvi permetrà un estalvi de 12.000 tones anuals de CO₂ a l'atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars.

En la presentació de la nova flota, en un acte al CAP Casernes de Barcelona, la consellera Alba Vergés ha subratllat que "la mobilitat sostenible està absolutament lligada amb la salut". En aquest sentit, Vergés ha destacat que en dies de més contaminació, augmenten els infarts aguts de miocardi o la mortalitat entre les persones trasplantades de pulmó i ha assenyalat que les malalties respiratòries són la tercera causa de mort a Catalunya.

El dia que comença la setmana de mobilitzacions pel clima, que culminarà el proper divendres amb una convocatòria de vaga mundial, la titular de Salut ha assegurat que la nova flota de l'ICS són "fets" per fer front a l'emergència climàtica, davant del reclam del moviment Fridays for Future als polítics que les declaracions no es quedin només en paraules.

El director gerent de l'ICS, Josep Maria Argimon, ha indicat que els nous vehicles permetran una millor assistència, ja que, per renovar la flota, han parlat amb els professionals que els utilitzen per conèixer-ne les necessitats i problemes, que han intentat recollir en el projecte.

Jordi Pujadas, tècnic de medi ambient i eficiència energètica de l'ICS i responsable del projecte de la flota sostenible, assenyala que no tots els vehicles han pogut ser finalment elèctrics per la dificultat d'instal·lar punts de càrrega en determinats indrets; també, perquè alguns territoris exigien totcamins i, de moment, al mercat no n'hi ha d'assequibles per a una administració pública, diu.

Els vehicles de la nova flota tenen un localitzador GPS per fer-ne un seguiment de forma continuada. També tenen preses USB que seran útils perquè els metges que van amb un conductor puguin treballar durant els trajectes. Els profesionals que utilitzaran aquests vehicles estan rebent formació específica i en tècniques de conducció energèticament eficient.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!