Activisme social

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme posa en marxa el seu grup de Vilafranca

La vilafranquina Fatou Secka lamenta que 'la immigració sempre ha estat a la diana'

Roger Vives Vilafranca del Penedès 27-11-2019 16:39 Lectures 2086
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme posa en marxa el seu grup de Vilafranca. Roger Vives

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme posa en marxa el seu grup de Vilafranca. Roger Vives

L’Escorxador va acollir aquest dimarts al vespre l’acte de presentació del grup local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Vilafranca, en una de les sales del recinte municipal que estava plena de gom a gom.

L’acte, conduït per Georgiana Ciupag, va comptar amb la participació de quatre activistes qui, en torns de vuit minuts cadascun, van detallar en què consisteix aquesta agrupació que per primer cop estarà present a la capital de l’Alt Penedès.

Iolanda Maurici va recordar els inicis del moviment “a partir de l’aparició de Plataforma per Catalunya fa nou anys” i va subratllar que UCFR és “un moviment assembleari horitzontal, sense junta directiva per lluitar plegats contra el racisme i el feixisme”. Referint-se a aquest tipus de col·lectius i partits, Maurici té clar que “s’ha d’explicar qui són, què volen i què pretenen”.

Seguidament, Maria Dantas va explicar la seva experiència al Brasil on assegura que “hi vaig viure les mateixes dinàmiques i processos que ara han passat aquí”, tot afirmant que “Bolsonaro és un feixista de manual”. No obstant, Dantas va voler subratllar que “no tothom qui vota aquests partits d’extrema és feixista” i també va alertar que “un dels problemes de que hi hagi l’extrema dreta al govern és la legitimitat moral que dona a certes accions al carrer, com és el cas de les milícies del Brasil”.

David Karvala, per la seva part, va relatar l’experiència de la “lluita unitària” contra el Front Nacional Britànic a partir dels anys 70. Seguint en aquesta línia, va mostrar la seva satisfacció per la desaparició de Plataforma per Catalunya i la gran caiguda d’Alba Daurada a Grècia, tot assegurant que “ara el que toca aquí és lluitar contra VOX” i es va mostrar esperançat de cara al futur tot i les xifres de les darreres eleccions generals en què, només a Vilafranca, la formació d’extrema dreta va obtenir un total de 834 sufragis.

Per altra banda, la vilafranquina Fatou Secka no va poder participar verbalment a l’acte per un forta afonia que patia aquest dimarts, però en un escrit llegit per Maurici va assegurar que “la unitat és la base per combatre el feixisme, s’ha de parar VOX” i va lamentar que “la immigració sempre ha estat a la diana”.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme posa en marxa el seu grup de Vilafranca
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No