Oncologia

Haver patit un càncer de mama predisposa a poder desenvolupar-ne un de ginecològic

Un estudi mostra que el risc de patir càncer d'endometri es dobla

ACN Barcelona 10-02-2020 10:02 Lectures 749
Haver patit un càncer de mama predisposa a poder desenvolupar-ne un de ginecològic. ICO

Haver patit un càncer de mama predisposa a poder desenvolupar-ne un de ginecològic. ICO

Haver patit un càncer de mama predisposa a poder desenvolupar-ne un de ginecològic, segons un estudi elaborat amb població de Girona i Tarragona amb la col·laboració de l’Institut Català d’Oncologia de Girona i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. El treball, publicat a 'Clinical Journal of Obstetrics and Gynecology', avalua 9.717 casos de càncer de mama diagnosticats entre 1980 i 2014 en dones residents a les comarques gironines. 117 van desenvolupar càncer ginecològics (vulva, vagina, coll uterí, cos uterí i ovari). Només es va observar un augment significatiu en el risc de càncer d'endometri, que es va veure incrementat més del doble, un 128%, en comparació amb la població general.

En concret, es va observar que l’increment del risc es concentrava en els dos subtipus de pitjor pronòstic: en els adenocarcinomes tipus II i en els tumors mixtes epitelials i mesenquimàtics. De fet, en els adenocarcinomes tipus II el risc va ser el doble que en la població general, i en els tumors mixtes epitelials mesenquimàtics, el risc va ser més del triple que en la població general.

Estudis realitzats en altres països han obtingut resultats similars. Els investigadors recomanen aplicar un seguiment més exhaustiu d'aquestes pacients per aconseguir un diagnòstic precoç i poder millorar la seva supervivència i qualitat de vida.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No