Crim del Foix

Rosa Peral assegura que no va sospitar la mort de Pedro Rodríguez fins quatre dies després dels fets

L'acusada va veure Albert López arribar amb una pistola i una destral i no va denunciar res per por

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 11-03-2020 19:24 Lectures 2179
L'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, s'acosta per declarar l'11 de març del 2020. ACN

L'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, s'acosta per declarar l'11 de març del 2020. ACN

L'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, ha assegurat durant la seva declaració que no va sospitar la mort de Pedro Rodríguez fins quatre dies després dels fets. A preguntes del fiscal ha argumentat que hauria estat "inhumà i desproporcionat" pensar que algú havia assassinat a la seva parella i que per això confiava que tornaria a casa. L'acusada ha dit que la nit dels fets va veure Albert López arribar saltant la tanca de casa seva amb una destral i una pistola però que no va denunciar res per "por". També ha indicat que si va enviar missatges fent-se passar per la víctima o va anar al Pantà de Foix va ser perquè li va ordenar l'altre acusat, amb qui ha negat que tingués cap relació amorosa.

"No hi ha cap pla almenys on jo participi" ha defensat l'acusada durant el seu relat dels fets. A preguntes del fiscal, que ha posat de relleu les incoherències entre la seva declaració i les proves dels perits, Peral ha negat amb fermesa totes les acusacions utilitzant com a principal argument que tenia "por" de l'altre acusat.

Ha negat que la nit dels fets subministrés ansiolítics a la víctima i que les trucades d'aquell dia amb Albert López fossin per executar cap pla. Sí que ha dit que va veure a Albert López saltant la tanca amb una motxilla, una destral i una pistola que portava sota la camiseta. Per aquest motiu es va quedar "immobilitzada", amb "ansietat i por", va marxar corrent per estar amb les seves filles i des de l'habitació va escoltar cops.

Segons el seu relat després dels cops Albert López li va demanar cridant que baixés i que li donés les claus del cotxe de Pedro Rodríguez. Ella li va tirar les claus i es va quedar tancada a l'habitació. Després ha dit que va escoltar el soroll de la porta del garatge i que després López li va demanar que baixés a netejar.

Quan va baixar al porxo va veure que López portava la destral i tenia taques de sang a la cara. Es va posar a netejar una zona propera a una motxilla on hi havia aigua "vermellosa". Va demanar explicacions a López, però va obeir per por. Ha dit que aquell dia ja no hi havia el sofà on pressumptament hauria mort Pedro Rodríguez, ja que l'havien tret perquè "les rates hi havien fet un niu". Va pensar que Rodríguez havia marxat.

Va marxar corrent del Pantà de Foix

També ha explicat que no va entendre perquè López la va portar a ella i el mòbil de Pere Rodríguez fins les proximitats de la casa de Rubén, la primera persona a qui els acusats van inculpar en les declaracions a la policia. Tampoc va entendre perquè López la va fer anar al Pantà de Foix. Ha dit que no sabia que López volia calar foc al vehicle i que no sabia que hi havia el cos de la seva parella. "L'última cosa que se'm podia ocórrer és que Pedro podia estar allà dins", ha dit.

L'acusada ha insistit que durant aquells dies va viure amb por i amenaçada per l'acusat perquè no expliqués res a la policia. I que només a partir del dia que comença la investigació policial, quatre dies després dels fets, s'adona que Pedro Rodríguez no tornarà. Ha explicat que va esborrar les trucades amb Albert López de fins aquell moment perquè pensava que quan tornés Rodríguez no li agradaria veure que havia parlat tant amb López.

Ha plorat en recordar la tornada a casa des del Pantà de Foix. "Em porta a casa i em diu que no digui absolutament res. Li dic que no denunciaré per un cotxe. Li dic que el cotxe és un cotxe però que em deixi en pau. No sé si s'entenen els nervis que vaig tenir durant aquells dies i que jo en aquell moment no sabés el que passaria després. Jo només pensava que tornaria el dia dos, cada hora estava pendent que tornaria", en referència a la víctima.

Nega la relació amorosa amb l'altre acusat

A la part inicial de la seva declaració l'acusada ha negat reiteradament a preguntes del fiscal la relació amorosa amb l'altre acusat, que tant testimonis com perits han testimoniat els dies previs del judici. Peral ha iniciat la seva defensa explicant que tenia "por" de López i que "ocasionalment" actuaven com a parella "sense ser-ho".

Ha argumentat que López no sabia els horaris de les activitats de les seves filles i que "ningú" els ha vist fent-se petons ni abraçades ni "cap mostra d'afecte" més enllà de les que es deriven de patrullar junts. Ha afegit que si l'acusat jugava amb les seves filles era perquè les nenes són "supersociables", però que no es portaven bé.

"Només tu m'has tingut i em seguiràs tenint", li ha recordat el fiscal que havia escrit l'acusada a l'acusat. Peral ha respòs que tenia por de dir a López que havia començat una relació amb Rodríguez i per això va escriure-li el missatge. Sobre el fet que volguessin patrullar junts, ella ha argumentat que "li tenia por, però no per patrullar".

També ha negat que el missatge que van trobar al seu mòbil on planejava anar a Port Aventura després de "fer allò" anés dirigit a López. "Havíem d'anar amb en Manu i la seva dona a Port Aventura", ha justificat. Ha dit que "fer allò" es referia a "alguna sortida de motos" i que no tenia res a veure amb els plans de matar a la seva parella per estar junts amb l'altre acusat.

Ha reconegut que esborrava les trucades a Albert López perquè Pedro Rodríguez no sospités que parlaven i no es compliqués més la seva relació.

Respecte l'anell que l'acusat li va donar a l'acusada el 8 d'abril Peral li ha volgut treure importància i ha negat també que ella li entregués cap regal a ell. A preguntes del fiscal ha dit que no li va donar importància a l'anell però que buscava un moment per tornar-li. Les fotos que va fer de la seva mà amb l'anell van ser per mostrar-li a López l'anell que li volia tornar, ha explicat.

L'acusada també ha dit que els testimonis que van indicar que Peral els havia comentat que no sabia si quedar-se amb Pedro Rodríguez o Albert López després de l'episodi de l'anell van mentir o ho van entendre malament. "No tinc dubtes, sinó por de com dir-li que jo no vull aquest anell, que no sé quin significat li dona", ha afegit.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No