Justícia

El germà de la víctima del crim del Foix qüestiona els missatges de la coartada de Peral: "Això no ho ha escrit ell"

El familiar veu coses rares en l'actitud de l'acusada els dies posteriors a la mort

ACN/ Jordi Pujolar / Xavi Toscano Vilanova i la Geltrú 12-02-2020 19:34 Lectures 3906
Els dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana, Albert López i Rosa Peral, a la sisena sessió del judici, el 12 d'abril de 2020. ACN

Els dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana, Albert López i Rosa Peral, a la sisena sessió del judici, el 12 d'abril de 2020. ACN

El germà de Pedro Rodríguez –víctima del crim de la Guàrdia Urbana– ha tombat aquest dimecres davant el jurat la principal coartada que va esgrimir una de les acusades, Rosa Peral, abans de reconèixer la seva implicació en el crim. Durant els dies posteriors a la mort de Rodríguez, Peral explicava al seu entorn que s'havia barallat amb la seva parella i que ell havia marxat de casa. Per justificar-se, ensenyava els missatges que s'haurien intercanviat i que l'acusació sosté que la mateixa Peral va manipular. "Això no ho ha escrit ell", li va dir el germà de la víctima l'endemà mateix que es trobés el cos. L'home també ha relatat que va veure Peral "molt sencera" i que va detectar "coses rares" en la seva actitud que el van fer sospitar.

El germà de Rodríguez va veure la víctima per últim cop el dia abans de la seva mort, en una trobada familiar a una finca del Vendrell. Aquell dia, recorda, Rodríguez i Peral "interactuaven com una parella a tots els efectes". L'endemà és quan s'hauria produït la mort, tot i que l'argument de Peral en un primer moment és que Rodríguez s'havia enfadat amb ella i havia marxat.

El testimoni no dona credibilitat a aquesta teoria: "Quan em va ensenyar els missatges li dic que allò no ho ha escrit el meu germà", ha explicat. En aquests missatges, Rodríguez hauria escrit que apagaria el mòbil, una actitud que assegura que no era coherent amb la seva personalitat: "No l'apagava mai".

També ha assenyalat l'actitud de Peral durant aquells primers dies posteriors a la mort de Rodríguez: "Em va fer dubtar molt perquè la vaig veure molt sencera". El germà també explica que va intentar recuperar objectes personals de la víctima que estaven a la planta baixa de la casa de Peral –on s'hauria produït la mort i posterior manipulació de l'escena– però ella no el va deixar accedir al lloc.

El germà de Rodríguez també ha aportat altres detalls que ajuden a sostenir el relat de les acusacions. Ha definit la víctima com un home fort –feia inclús culturisme–, però amb uns problemes d'esquena que l'obligaven a prendre uns calmants que el deixaven força atordit. Els mateixos que, segons les acusacions, haurien pogut fer servir els acusats per noquejar-lo abans de matar-lo.

Les pizzes situen López a casa de Peral

Durant la segona part d ela sisena sessió del judici pel crim de la Guàrdia Urbana també han declarat l'encarregat d'una pizzeria, que ha situat l'altre acusat, Albert López, a casa de Peral els dies 3 i 6 de maig de 2017, els dies posteriors a la mort de Rodríguez, quan presumptament els acusats haurien aprofitat per manipular l'escena del crim.

També han declarat els detectius privats que va contractar Peral per fer seguiment del seu exmarit i un agent de la Guàrdia Urbana enemistat amb la víctima. Per a la sessió de dijous s'ha posposat el testimoni de l'exparella de Pedro Rodríguez.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No