Audiència Nacional

L'acusada pel crim del Foix era "freda i capritxosa" i "sempre volia sortir-se amb la seva" segons l'exmarit

El jutge només permet explicar amb gestos a l'actual parella de l'exmarit la baralla que haurien presenciat les filles

ACN/ Xavi Toscano Cubelles 04-02-2020 20:45 Lectures 2013
Pla general del judici pel crim de la Guàrdia Urbana, amb els dos acusats, el 4 de febrer del 2020. ACN

Pla general del judici pel crim de la Guàrdia Urbana, amb els dos acusats, el 4 de febrer del 2020. ACN

Era una persona "freda i capritxosa" i que durant els 16 anys de matrimoni sempre va voler "sortir-se amb la seva", segons ha declarat l'exmarit de Rosa Peral, l'acusada de matar la seva parella en el crim de la Guàrdia Urbana. Malgrat això, Rubén Carbó ha explicat que la seva relació matrimonial va ser "normal" fins que va trencar-se a finals de l'any 2016 per les infidelitats de Peral. L'actual parella de Carbó ha detallat les trucades que li feia Rosa Peral amb la intenció de posar-la en contra de Carbó explicant que era un "maltractador i mala persona". El jutge no ha permès a la testimoni detallar el que van explicar-li les filles de Peral i Carbó i ha transmès amb gestos la baralla on Pedro hauria posat la mà al coll a Peral.

L'home que va ser parella de Rosa Peral des de l'any 2000, Rubén Carbó, ha descrit per vídeo-conferència com van ser els anys que van passar junts. Carbó ha detallat que el dia a dia de la seva relació "era normal" i ha negat que haguessin pactat amb Peral una relació oberta, on podien mantenir altres relacions fora de la parella, contradient el que es descriu en l'escrit de defensa de Rosa Peral. Tot i això ha reconegut que durant els anys de relació hi van haver infidelitats "puntuals". Peral està acusada juntament amb Albert López d'haver assassinat la parella d'ella, el també agent del cos Pedro Rodríguez.

L'exmarit ha explicat que va decidir trencar la relació amb l'acusada a finals de l'any 2016 "cansat de les infidelitats". Quan va trobar unes fotos amagades en un armari on sortien els dos acusats, Rosa Peral i Albert López, amb les filles del matrimoni va decidir "unilateralment" abandonar la relació i "conèixer altres dones". Rubén Carbó ha explicat que en un moment Rosa Peral va tenir coneixement que mantenia ell una relació amb una altra noia ella. Peral es va enfadar i li va demanar no acabar amb la relació. Per això l'exmarit decideix marxar del domicili que comparteix amb Peral. També ha fet referència als problemes que van tenir per la custòdia de les filles durant la separació i ha detallat les denuncies creuades que es van anar interposant.

Va conèixer la víctima en una festa i la relació amb ell era "cordial i respectuosa" perquè només Rodríguez volia "saber si la relació amb les filles era bona". Tot plegat arriba un moment que la relació es tensa i es veu obligat a denunciar-lo per una suposada suplantació d'identitat. El dia que es va saber que el cos trobat en un cotxe calcinat era el de l'actual parella de la seva exdona va trucar-la i la va trobar "molt afectada i preocupada", ha explicat.

L'actual parella de l'exmarit va parlar amb Rodríguez per millorar les relacions entre les parelles

Qui també ha declarat aquest dimarts en el judici a l'Audiència de Barcelona és l'actual parella de Rubén Carbó. En aquest cas ha explicat que Pedro Rodríguez i Rosa Peral van intentar "influir" amb la relació que començava amb Rubén Carbó. Ha comentat que rebia trucades de Peral i de Rodríguez, dient que Rubén era un "maltractador i una mala persona". En canvi, també ha explicat que durant una d'aquestes converses amb Rodríguez van acordar que la tensió no es podia allargar més i que calia millorar les relacions entre les dues parelles.

La testimoni també ha descrit que des del primer moment va tenir una relació "molt estreta" amb les filles de Peral i Carbó, fins al punt d'explicar coses que "no son capaç d'explicar al seu pare". Aquí ha fet referència al que van explicar-li les nenes sobre el que van veure a casa de Peral. El jutge, però, no ha acceptat que narrés exactament el que van dir-li les filles de paraula, però si que ha permès que imités les gesticulacions que van fer les nenes. L'actual parella de l'exmarit de Peral ha simulat els moviments d'un robot en referència a com van veure les nenes l'estat en que es trobava Pedro Rodríguez, que suposadament va ser drogat. També s'ha posat la ma al coll per transmetre com va ser la baralla entre Rodríguez i Peral.

Més informació

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres