Alerta sanitària

El Govern confina dels veïns d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena a partir de la mitjanit

Fins a les 00.00 hores podran sortir de la zona els ciutadans que no siguin veïns dels municipis

ACN Igualada 12-03-2020 8:03 Lectures 4273
Pla general de l'hospital d'Igualada, aquest dijous al matí, sense que s'apreciï massa activitat. ACN

Pla general de l'hospital d'Igualada, aquest dijous al matí, sense que s'apreciï massa activitat. ACN

El Govern de la Generalitat ha ordenat el confinament dels veïns dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena a partir d'aquesta mitjanit, segons ha informat aquest dijous el conseller d'Interior, Miquel Buch. La mesures es pren per intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l'últim balanç de Salut. Fins a la mitjanit, es restringiran els moviments a la zona de manera que els Mossos d'Esquadra deixaran sortir als ciutadans que no tinguin el seu domicili en aquests municipis. A partir de les 00.00 hores, les excepcions per sortir de la zona seran els vehicles d'emergències i altres de caràcter essencial.

Buch ha recomanat la "permanència en els domicilis" dels veïns mentre es mantingui l'efectivitat de les mesures incloses en la resolució aprovada pel Govern.

Entre els 21.00 i les 00.00 hores, els ciutadans dels municipis que estiguin a fora hi vulguin entrar a la zona, ho podran fer. Però "no podran sortir un cop són a dins", ha dit Buch.

Els alcaldes de la Conca d'Òdena asseguren que els ciutadans tindran accés als serveis bàsics i no faltarà l'alimentació

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha assegurat aquest dijous al vespre que els ciutadans dels quatre municipis de la Conca d'Òdena afectats pel decret de confinament pel coronavirus tindran accés als serveis bàsics. A més, l'arribada i distribució d'alimentació també està garantida. El Govern ha recomanat el confinament a casa als ciutadans d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, malgrat els habitants que tinguin visites mèdiques inajornables podran sortir sense cap inconvenient. Els Mossos d'Esquadra s'encarregaran del control als punts d'accés als municipis. El brot de coronavirus a la zona ja afecta 58 persones, segons l'últim balanç de Salut.

L'alcalde d'igualada, Marc Castells, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania afectada pel confinament que ha decretat el Govern per evitar possibles contagis pel coronavirus. "Que hi hagi confinament no vol dir que a la ciutat li hagin de faltar serveis bàsics", ha destacat Castells. També ha afegit que les sortides de la zona confinada per motius mèdics justificats o per qualsevol altre motiu justificat no representaran un problema.

Castells ha assenyalat que encara que la mesura de confinament sembli "extraordinària", s'ha decidit gestionar la situació així perquè es considera que és la millor manera per evitar el ràpid contagi de la malaltia.

Marc Castells ha demanat "comprensió" als ciutadans i ha destacat que a països com Dinamarca o Noruega han confinat el país. "Són decisions que prenen les societats i els governs madurs", ha assenyalat. L'objectiu, segons el batlle, és protegir la comunitat i això passa "per protegir-se primer a un mateix".

El portaveu dels batlles de la Conca d'Òdena ha destacat que el coronavirus "no és cap broma" i que ja ha causat la mort de tres persones a la ciutat d'Igualada. A més hi ha gairebé una seixantena de positius, segons les ultimes xifres. Castells ha demanat a la ciutadania que sigui conscient que s'està enfrontant a una "amenaça important", "però malgrat això, també s'ha de tenir en compte que els positius no presenten simptomatologia o la que presenten és molt lleu".

L'alcalde ha recomanat a la ciutadania "es mogui el menor possible" i si cal anul·lar desplaçaments perquè són innecessaris que ho facin.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No