Alerta sanitària

L’alcalde de Vilafranca confirma 4 casos positius en coronavirus a l’Alt Penedès

Pere Regull: “Faig una crida a la calma i a l’hora a la corresponsabilitat de tothom per evitar un contagi que pugui suposar un col·lapse del sistema sanitari”

Redacció Vilafranca del Penedès 17-03-2020 15:31 Lectures 9854
L’alcalde de Vilafranca confirma 4 casos positius en coronavirus a l’Alt Penedès. Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca confirma 4 casos positius en coronavirus a l’Alt Penedès. Ajuntament de Vilafranca

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha fet aquest matí una crida a la responsabilitat i a extremar les precaucions per evitar el contagi del Coronavirus. L’alcalde ha explicat que fins aquest matí a l’Hospital de Vilafranca s’havien comptabilitzat 4 positius per Coronavirus i un 5è possible cas pendent de resultats. “Ja havíem avisat que el Penedès no som una illa i que anirien sortint casos. Però que tinguem 4 casos, en una comarca amb 27 municipis i uns 110.000 habitants, ens fa estar raonablement tranquils. En aquests moments estem lluny del col.lapse sanitari, però hem d’extremar les mesures perquè no hi arribem. El sector sanitari hi està posant el coll. Per això, faig una crida a la calma i a l’hora a la corresponsabilitat de tothom per evitar un contagi que pugui suposar un col·lapse del sistema sanitari”, ha insistit Pere Regull.

L’alcalde ha remarcat la necessitat de seguir una higiene contínua. “És important rentar-se sovint les mans amb sabó i amb gels desinfectants després de tocar o manipular coses, tossir o esternudar en mocadors d’un sol ús o cap a la part interior del colze, distanciar-se de les persones millor 2 metres que un metre i mig, no compartir menjar ni coberts i, sobretot, no sortir de casa si no és per força major, com comprar menjar o medicaments, tenir cura d’una persona gran o dependent o passejar el gos”, recordava Regull. L’alcalde ha explicat que Mossos d’Esquadra i Policia Local van estar avisant durant el cap de setmana les persones que trobaven de la necessitat de quedar-se a casa, “però a partir d’ara controlaran més. Ja s’han començat a posar les primeres multes a bars oberts i a clients dels mateixos. Hi hem de lluitar tots fent que la corba d’infectats s’aplani”.

Pere Regull també ha donat a conèixer que l’equip de govern està estudiant mesures econòmiques i fiscals per ajudar les empreses i famílies del municipi davant la crisi i les pèrdues econòmiques que està provocant el Coronavirus-COVID-19. Entre aquestes mesures l’alcalde ha posat l’exemple de la bonificació de la taxa de terrasses d’aquest 1r trimestre o la taxa de la brossa dels establiments, “ja que, si les empreses estan tancades, no generen brossa i el cànon d’abocador que ha de pagar l’Ajuntament és menor”. L’alcalde també ha fet esment que la zona blava d’estacionament serà gratuïta mentre duri la situació d’alerta. “Hem trigat una mica a posar-ho en marxa perquè és una concessió a una empresa privada i ho hem hagut de negociar”, ha afirmat.

Finalment, Pere Regull ha anunciat que dissabte hi haurà el tradicional mercat setmanal “però a la rambla de Sant Francesc, amb parades exclusivament del sector alimentari, ben espaiades, on no hi hagi aglomeracions i a les cues es guardi la distància de seguretat”.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No