Alerta sanitària

Tres nous casos de positius en coronavirus al Vendrell i Calafell

Es tracta d'un veí de Segur de Calafell de 81 anys i dos veïns del Vendrell de 75 anys i 46 anys

23 noves morts per coronavirus a Catalunya i 472 casos, que eleven el total a 1.866

ACN El Vendrell 17-03-2020 20:11 Lectures 17243

Una veïna de Montblanc de 88 anys que havia ingressat al Pius Hospital de Valls és la primera mort amb coronavirus a la demarcació de Tarragona, segons ha informat el Departament de Salut. La xifra de positius al territori s'eleva als 41. A banda de la dona que ha perdut la vida, aquest dimarts s'ha informat de sis casos més: un veí de Reus de 74 anys que estava ingressat i ha rebut l'alta amb hospitalització a domicili; un veí de Valls de 75 anys ingressat a planta del Pius; un veí de Segur de Calafell de 81 anys ingressat a la UCI de Santa Tecla; un veí del Vendrell de 75 anys ingressat a planta de l'hospital del Vendrell; un veí del Vendrell de 46 anys a urgències d'aquest centre, i una veïna de Reus de 41 anys a planta del Sant Joan.

Aquest dimarts Salut també ha informat de tres nous positius a Terres de l'Ebre, on ja n'hi ha catorze. Tots els malalts estan ingressats a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Són una dona de 59 anys de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) i un home de 70 anys de Jesús (Baix Ebre) que estan greus i assistits a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El tercer és un home de 56 anys de Tortosa que ha ingressat a la unitat de medicina interna.

Els primers casos a l'Ebre es van conèixer divendres, amb una unitat familiar de cinc persones contagiada i una cirurgiana de l'hospital de Tortosa. D'aquests primers casos, només una dona de 69 anys està ingressada i la resta està en aïllament domiciliar. Dissabte, el departament de Salut va informar del cas d'un veí de Roquetes de 61 anys ingressat amb pronòstic greu a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa; i d'un veí de Tortosa de 71 anys, un de l'Ampolla de 70 anys i un d'Amposta de 47 anys en aïllament domiciliari. Diumenge també es comunicava que una sanitària, una dona de Tortosa i de 55 anys, havia donat positiu i estava en aïllament domiciliari.

Els positius confirmats al Camp de Tarragona són 20: un noi de 22 anys i una noia de 26 de Torredembarra que són parella; el d'una veïna de Sitges de 79 anys i nacionalitat russa ingressada a l'hospital del Vendrell; el de la dona de 79 anys i la seva filla de 46, totes dues residents a Vilafortuny; una dona de 60 anys i el seu marit de 54, residents a Salou, i una veïna del Vendrell de 39 anys. Dissabte se sumaven set casos més, un veí de Miami Platja de 40 anys ingressat a la UCI del Joan XXIII per una patologia associada i que es va contagiar en el marc d'un viatge recent a Benidorm; un turista de 71 anys de nacionalitat sueca aïllat en una habitació d'aquest mateix centre hospitalari; i un veí de Cambrils de 49 anys en aïllament domiciliari i que és familiar de dues persones també confirmades en aquest municipi del Baix Camp.

Aquest dilluns es confirmaven sis casos amb un veí de Salou de 54 anys que és professional sanitari i està en aïllament domiciliari; a un veí de la Bisbal del Penedès de 74 anys ingressat a l'hospital del Vendrell; una dona de 74 anys del Vendrell ingressada a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla; un veí de Bonavista de 79 anys ingressat a la planta de medicina interna del Joan XXIII i una veïna de Falset de 56 anys en aïllament domiciliari. També hi ha dos menors de Reus confirmats: una nena de 9 anys diagnosticada a la Vall d'Hebron i el seu germà petit -d'uns 2 o 3 anys-.

23 noves morts per coronavirus a Catalunya i 472 casos, que eleven el total a 1.866

Catalunya ha registrat en les últimes hores 472 casos nous de coronavirus, que eleven el total a 1.866. Són les últimes dades facilitades pel Departament de Salut, aquest dimarts al vespre. Salut també informa de 23 noves defuncions, que eleven a 41 el nombre de persones que han mort amb el coronavirus a Catalunya des que va començar l'epidèmia. Totes elles tenien patologies prèvies. Del total d'afectats, 65 persones es troben en estat greu. Hi ha 98 professionals sanitaris amb la malaltia. Pel que fa al brot d'Igualada, Salut confirma un total de 88 casos des que es va declarar. Aquest dilluns havia informat de 85 casos. En el brot d'Igualada, sis persones estan greus. 14 han mort amb covid-19; totes tenien patologies prèvies. Del nombre total de casos del brot d'Igualada, 48 són professionals sanitaris.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No