Alerta sanitària

Es confirmen sis casos de coronavirus a Sitges

Els afectats estan en estat lleu i confinats a casa seguint el protocol establert pel Departament de Salut

Redacció Sitges 17-03-2020 18:10 Lectures 3393

Arxivat a:

Es confirmen sis casos de coronavirus a Sitges. EIX

Es confirmen sis casos de coronavirus a Sitges. EIX

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat 6 casos de coronavirus a Sitges. Les persones afectades es troben en estat lleu i segueixen el protocol establert pel departament. Les sis persones es troben als respectius domicilis i tots els seus contactes també estan controlats i complint amb les directrius establertes pel departament.

El regidor i responsable del servei de Salut de l’Ajuntament de Sitges, David Martínez, vol transmetre “un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè s’estan seguint els procediments establerts en aquests casos pel Departament de Salut”. El regidor destaca que “es tracta d’una situació de crisi sanitària mundial, i per aquest motiu reitero la crida al confinament per combatre l’epidèmia. Hem de prendre aquesta mesura individual i col·lectiva per evitar la propagació del coronavirus. Hem de fer tot el possible per cuidar, sobretot, les persones grans i està a les nostres mans evitar que es contagiïn”. El regidor de Salut agraeix “tot l’esforç que estan duent a terme els cossos sanitaris i de seguretat per vetllar per la nostra salut, així com també voldria fer un reconeixement a totes les persones voluntàries que s’han inscrit a la bossa que hem creat des de l’Ajuntament per atendre als col·lectius més vulnerables i a tot el departament de serveis socials”. David Martínez assenyala també “tots els actes de generositat de persones a títol individual per ajudar des de diferents àmbits”.

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Sitges recorda els consells de prevenció que cal tenir presents davant aquesta situació, entre les quals, quedar-se a casa i rentar-se sovint les mans, i també insisteix en les mesures per a les persones que es troben en aïllament.

En aquest moment, a Catalunya hi ha 1.394 casos positius, dels quals aproximadament 80 persones estan en estat greu. Del nombre total d’afectats arreu del país, uns 90 són professionals sanitaris.

Consells de prevenció

Renta’t les mans sovint (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70% especialment després del contacte directe amb persones malalties o el seu entorn
Tapat’ la boca i el nas amb mocadors de paper d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir i rentar-se les mans de seguida.
Deixa una distància d’entre 1,5 i 2 metres
Evita compartir menjar i estris (gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los adequadament.

Consells per a les persones que estan en aïllament domiciliari:

Estigues a casa, no surtis
Utilitza una habitació separada amb bona ventilació
No tinguis visites a casa
Utilitza el lliurament a domicili
Utilitza un lavabo separat o neteja’l després de cada ús
Evita el contacte amb animals

Recursos sanitaris:

012 consultes generals
112 emergències greus
061 urgències per coronavirus
Tota la informació sobre consells, mesures i prevenció :gencat.cat/coronavirus

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No