Crisi del coronavirus

L'hospital de Sant Camil tanca l'àrea de parts i tots els naixements es faran a l'hospital de Vilafranca

L'àrea sociosanitària de l'hospital de Sant Pere de Ribes es trasllada a l'Hotel Melià de Sitges, que ja acull una vintena de pacients

Redacció Sant Pere de Ribes 25-03-2020 13:44 Lectures 10483

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf està reorganitzant els seus centres hospitalaris per fer front a l'allau d'ingressos i urgències pel coronavirus. Una de les decisions que s'han pres en les darreres hores és el tancament de l'àrea de part de l'hospital de Sant Camil, a Sant Pere de Ribes. Dins del procés de reorganització que està seguint els hospitals del consorci, s'ha pres aquesta decisió "per donar major seguretat i comoditat a les dones embarassades que han de donar a llum".

Així, a partir d'aquest divendres 27 de març, s’unifiquen les àrees de parts de l’Hospital Sant Camil i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. D’aquesta manera, provisionalment no hi haurà àrea de parts a l’Hospital Sant Camil, sinó que totes les dones dels dos territoris (Garraf i Alt Penedès) hauran d’acudir a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per donar a llum. L'hospital vilafranquí compta amb una planta aïllada i preparada per acollir a totes les dones i els seus nadons. Tot i aquest canvi, l’Hospital Residència Sant Camil seguirà atenent urgències de ginecologia I obstetrícia.

També cal puntualitzar que els dos centres hospitalaris seguiran atenent urgències pediàtriques amb el recolzament de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Trasllat de pacients de l’àrea sociosanitària a l’Hotel Melià de Sitges

Després de valorar la situació de l'hospital de Sant Camil, la direcció del consorci -seguint les indicacions del CatSalut i el Departament de Salut- s’ha començat a traslladar avui els pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Sant Camil a l’Hotel Melià de Sitges, que ha prestat les seves habitacions per acollir aquests pacients.

Al llarg del dia d’avui es traslladaran 20 pacients, però es preveu que en els propers dies l’hotel acabi acollint 40 pacients.  El consorci ha destinat un equip de professionals assistencials multidisciplinars al Melià, que donaran els serveis que ja es proporcionaven habitualment en aquestes àrees: "Els pacients comptaran amb les mateixes comoditats i cuidats que tenien a l’hospital".

El consorci explica que el canvi es fa amb un doble objectiu: "En primer lloc, donar una major seguretat als pacients de l’àrea sociosanitària per evitar possibles contagis,  i en segon lloc, per poder alliberar espais de l’hospital per acollir malalts amb patologies respiratòries que puguin arribar als nostres centres".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No