Atenció primària

Sitges activa aquest dijous el telèfon 671 460 163 per a consultes de pediatria

El CAP ofereix a partir d’aquest dijous servei telefònic per atendre exclusivament consultes i urgències pediàtriques

Sitges activa aquest dijous el telèfon 671 460 163 per a consultes de pediatria . Ajuntament de Sitges

Sitges activa aquest dijous el telèfon 671 460 163 per a consultes de pediatria . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

El Centre d’Atenció de Primària de Sitges (CAP), com la resta dels CAP de Catalunya i els centres hospitalaris, prioritza les visites i serveis més urgents. Davant d’aquesta situació i per descongestionar les trucades generals del CAP, s’incorpora a partir d’aquest dijous, 26 de març, una nova línia telefònica 671 460 163 per oferir només el servei d’atenció per pediatria.

La iniciativa del CAP i l’Ajuntament de Sitges vol donar una atenció més directe a les famílies amb filles i fills en un moment. El telèfon funcionarà amb el mateix horari del CAP; de dilluns a divendres de 08.00 a 20.00 hores. A través del nou telèfon  671 460 163 es pot contactar amb el centre per consultar dubtes i informació.

El confinament arran de la pandèmia de la Covid-19 genera dubtes a la població sobre en quins casos pot anar o no al CAP i el Canal Salut ha publicat un document per donar resposta a aquests dubtes. Al CAP es continuen fent les visites relacionades amb vacunacions per a infants de fins a quinze mesos. La resta de vacunes s'ajornen i es tornaran a programar quan es normalitzin els serveis. També es mantenen algunes visites programades amb especialistes per als infants, però si es poden ajornar és millor posposar-les. Ara bé, les visites programades, que no són urgents, s'han de deixar per a més endavant.

La regidoria de Salut recorda que fora de l’horari del CAP també es pot trucar al telèfon 012 per a consultes generals, al telèfon 112 si són emergències greus i requereixen una ambulància, i al 061 CatSalut Respon, per urgències per coronavirus. Davant la situació actual de la Covid-19 no és recomanable ni anar a  l’Hospital Sant Antoni Abat ni a l’Hospital Sant Camil. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de #CanalSalut.

Telèfon Servei d’Atenció per a Pediatria: 671 460 163
Horaris: dilluns a divendres de 08.00 a 20.00 hores

Algunes preguntes freqüents sobre l’accés als centres sanitaris i circumstàncies de risc de contagi

Si tinc tos i febre, és motiu suficient per anar al CAP?

Si els símptomes relacionats amb el Covid-19 són lleus, Salut recomana quedar-se a casa i aïllar-se. A través de l'aplicació StopCovid-19Cat es pot fer el seguiment dels símptomes.

Com puc saber si m’han anul·lat una visita que tenia programada?

Per l’emergència sanitària que vivim, les visites i consultes als CAP i hospitals que no són urgents han de deixar-se per a més endavant.
Les que no siguin imprescindibles, s’han de posposar (per exemple: els seguiments rutinaris). Normalment, els centres us avisarà de l’anul·lació de la visita.

Les revisions o les vacunes dels infants es mantenen?

Únicament es continuen fent les visites relacionades amb vacunacions per a infants de fins a 15 mesos. La resta de vacunes, han de ser ajornades. Totes les activitats preventives i de promoció de la salut a l’edat pediàtrica es tornaran a programar una vegada es normalitzin els serveis assistencials.

Les visites dels infants als especialistes es mantenen?

Depèn de cada cas, però si es pot ajornar és millor fer-ho. Cal contactar amb el centre en cas de dubte.

Que he de fer si sospito que tinc símptomes de coronavirus?

En el cas de les persones que conviuen amb una persona contagiada, Salut recomana aïllar-se preventivament a casa durant catorze dies i controlar si apareix febre o símptomes. A través del canal LaMevaSalut es pot contactar amb el centre de referència per tramitar la baixa.

Les visites per al seguiment de persones amb un tractament amb anticoagulants (Sintrom®) orals es mantenen?

Sí, les visites per a pacients que tenen un tractament de llarga durada amb anticoagulants es mantenen, però Salut recomana contactar amb els centres per confirmar el circuit. Pot ser que algun centre tingui la possibilitat de fer-ho a domicili.

Les sessions de radioteràpia i quimioteràpia es mantenen?

Sí, aquestes sessions es continuen fent. Les persones amb càncer han de continuar anant a les sessions, segons les indicacions del personal facultatiu, i extremant les mesures d’higiene.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local