Crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Sitges demana la intervenció de Salut i Afers Socials a la residència Sitges Park

La Policia Local ha presentat diligències informatives a la Fiscalia arran de les queixes de diverses famílies per la gestió durant la pandèmia

Hi ha un resident que ha donat positiu en coronavirus, cinc més estan aïllats i 22 treballadors del centre que es troben en quarentena

Redacció Sitges 26-03-2020 16:40 Lectures 5732
Residència Sitges Park. Sitges Park

Residència Sitges Park. Sitges Park

L'Ajuntament de Sitges ha demanat la intervenció de Salut i Afers Socials a la residència Sitges Park, una residència privada del municipi, després de rebre les queixes en els darrers dies de diverses famílies. La Policia Local ha presentat diligències informatives a la Fiscalia per la gestió que està fent la direcció del centre durant aquesta pandèmia.

Durant la primera setmana de confinament, tant els Serveis Socials com la Policia Local de Sitges van rebre diversos avisos de familiars de residents en què manifestaven el seu descontent en la gestió de la residència. És aleshores que Serveis Socials es va posar en contacte amb el servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a donar-los a conèixer les queixes existents. I a finals de setmana, la Policia Local decideix presentar diligències informatives a la Fiscalia. D’aquests fets també és informat el servei d’Inspecció de la Generalitat i el Departament de Salut.

Segons infoma l'Ajuntament en un comunicat, en confirmar-se, per part del Departament de Salut de la Generalitat, un positiu per COVID-19 a la residència, el dia 21 de març, el mateix Departament posa en funcionament el protocol establert i, a través del CAP Sitges, fa una comunicació diària amb el centre, al qual li fa arribar les recomanacions pertinents i els criteris d’actuació.

En aquesta línia, i per tal de poder coordinar les accions i millorar la gestió, el CAP Sitges convoca, pel passat dimarts 24 de març, una reunió en la què assisteixen la direcció de Sitges Park, la directora del CAP Sitges, un representant dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. En aquesta reunió, la direcció de Sitges Park exposa la situació de la residència i evidencia la manca de material i de personal, degudes les Incapacitacions Temporals (IT) de 22 treballadors del centre.

L’alcaldessa, durant la mateixa reunió, es posa en contacte amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per a traslladar-los la informació i demanar la priorització de Sitges Park. El departament n’és coneixedor i la residència és una de les prioritàries en l’enviament de material. Tot i així, es recorda a la residència Sitges Park que ha desatès les comunicacions que el departament li ha dirigit per tal de poder canalitzar les seves peticions de material i personal.

Addicionalment, per tal de cobrir les mancances de personal, el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges ha obert una borsa de treball per a poder canalitzar les ofertes de feina en aquest sentit. 

Paral·lelament, des de la mateixa residència, es dóna a conèixer que el resident amb COVID-19 es troba aïllat i que 5 residents més es troben en aïllament preventiu.

Aquesta setmana, la Policia Local de Sitges ha realitzat una visita a totes les residències locals i havia verificat el bon funcionament de totes elles, exceptuant el cas de Sitges Park, on evidencien "un dèficit en la gestió del centre". És per això que l’Ajuntament de Sitges demana als Departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que intervinguin, amb els mitjans disponibles per a fer-ho, per tal de poder revertir la situació i millorar la gestió del centre.

L’Ajuntament ha posat a disposició de totes les residències del municipi un servei de desinfecció a fons de les seves instal·lacions, el qual se sumaria a les accions d’intensificació de la neteja de l’espai públic que queda just davant de cadascuna d’elles que s’està duent a terme des de l’inici de l’estat d’alarma.

Els Serveis Socials de Sitges han demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat una inspecció urgent a Sitges Park, la qual es durà a terme en els propers dies.

L’Ajuntament de Sitges ha expressat la seva "disposició absoluta per seguir treballant per a resoldre de la millor manera aquesta situació", i fa una crida a la direcció de Sitges Park a "actuar amb responsabilitat i de forma coordinada amb les autoritats competents en matèria de Salut i Afers Socials" i, sobretot, ha volgut traslladar a les famílies "unes paraules de tranquil·litat en aquests dies tan durs".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No