Gent gran

Les residències acosten les xarxes socials a la gent gran en temps de confinament

Vídeotrucades amb la família i missatges gravats que es viralitzen a les xarxes socials. Les residències del territori lluiten contra el coronavirus, però també contra la soledat dels avis i àvies

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-04-2020 10:43 Lectures 2557
Les residències acosten les xarxes socials a la gent gran en temps de confinament . Casa d'Empara de Vilanova

Les residències acosten les xarxes socials a la gent gran en temps de confinament . Casa d'Empara de Vilanova

El col·lectiu de la gent gran és un dels grups de risc que pitjor està vivint aquesta pandèmia. El confinament és l'única recepta eficient per evitar la infecció del coronavirus i des de les residències, un dels punts calents d'aquest crisi, l'aïllament s'està compensant amb fórmules diferents per mantenir els residents actius i en contacte amb les famílies.

El confinament ha fet que moltes residències de gent gran del territori acostin les noves tecnologies i les xarxes socials als avis i àvies. No tots els centres poden fer-ho, l'emergència sanitària és el primer, però les que tenen una situació menys tensa han trobat la fórmula perfecta per mantenir els residents en actiu i en contacte amb el món exterior, ara que ja no poden rebre visites. I les famílies ho agraeixen i els vídeos que publiquen a les xarxes socials es viralitzen ràpidament. Per a molts d'ells, com destaquen les famílies, aquest és el primer contacte amb les noves tecnologies: poden veure i parlar els seus familiars i també enviar missatge de tranquil·litat i d'agraïment a la ciutadania per les donacions que van rebent a diari.

Un exemple és la Casa d'Empara de Vilanova i la Geltrú, que ja ha publicat diversos vídeos gravats amb els residents, per tal que les famílies els vegin, però també per enviar missatges a la ciutat per reforçar el confinament. Els avis i àvies, que són els protagonistes dels vídeos, també han rebut en els darrers dies cartes d'ànims dels seus veïns, els alumnes del l'escola El Cim.

La  Residència Mare Ràfols de Vilafranca del Penedès també manté la relació amb les famílies per telèfon per parlar amb la resident, videoconferències per WhatsApp i Skype entre residents i les families, envien comunicats setmanals a les famílies amb la actualitat de la residència, i sovint també envien fotografies i videos a cada familia de la seva resident.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres