Alerta sanitària

Els Josepets redistribueix els residents en tres zones, un cop identificats els casos positius i negatius

Dijous al vespre es van conèixer els resultats dels tests practicats a les 108 persones que hi viuen en aquests moments

ACN Vilanova i la Geltrú 26-04-2020 11:35 Lectures 2978

Aquesta setmana han finalitzat els tests massius a totes les persones usuàries de la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de 108 persones, de les quals 53 han donat positiu i 55 negatiu. En total viuen a la residència 113 persones, però n'hi ha 5 que es troben ingressades a l'Hospital de Sant Camil, per causes relacionades a la COVID o altres patologies.

Des de la direcció de l'Organisme Autònom Municipal AISSA, gestor de la residència els Josepets, s'ha procedit a realitzar una nova sectorització del centre per zones, per garantir l'aïllament i la protecció necessàries. Des de l'inici de l'aparició de casos de Covid el centre es va sectoritzar, però només es podien distribuir les persones en “zona COVID” i “zona no COVID” en funció de l'inici de simptomatologia i, per tant, la informació era incomplerta. Ara, disposant de tots els resultats de les proves PCR, la residència es dividirà en tres zones molt ben diferenciades, i diversos circuits verd, vermells i groc: d'una banda, en un dels sectors (zona vermella) s'ubicaran totes les persones que han donat positiu als tests, siguin o no simptomàtiques, amb totes les mesures de protecció que marquen els protocols, tant per a elles com per a les persones que hi treballen.

En un segon sector, s'ubicaran totes les persones que han donat negatiu al test (zona verda), amb les quals es mantindran les mesures preventives de confinament a l'habitació, tot i que s'intentarà que puguin sortir al jardí per torns, seguint un circuit “verd” i amb totes les mesures. Finalment, en una tercera zona d'aïllament preventiu i observació (zona groga), s'instal·laran les persones que, sense haver donat positiu, puguin en un moment donat presentar simptomatologia compatible amb COVID. Es preveu que s'hi ubiquin els residents quan tornin de l'ingrés hospitalari a Sant Camil, així com les persones que hagin superat la malaltia.

La regidora d'Educació, Dependència, VNG Inclusió i Ocupació, Mercè Mateo, ha explicat que les famílies són coneixedores de la situació i que se'ls actualitza la informació diàriament. “És important compartir-ho per mantenir la calma i la confiança en la feina ben feta”, ha afirmat. La nova sectorització dels residents ja es va iniciar el divendres, després de la segona desinfecció de la planta tercera, i s'acabarà de posar en pràctica durant aquest cap de setmana, amb totes les mesures de protecció i control que estableixen els protocols sanitaris.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No