Alerta sanitària

Els comuns demanen la creació d’una Comissió Especial sobre el model d’atenció a la gent gran de Vilanova

Assenyalen que la fiscalia de Barcelona va obrir diligències a la residència municipal dels Josepets després de 31 morts de residents per possibles positius en covid-19

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova en Comú ha fet arribar a tots els grups municipals del consistori la proposta d’una moció per a que acordin en el pròxim ple municipal la creació d’una Comissió Especial Municipal sobre el model d’atenció a la Dependència i a la gent gran. Segons la formació, la gestió de l’atenció a la gent gran i a la dependència durant l’emergència sanitària provocada per la covid-19 "ha destapat les deficiències i mancances de l’actual model".  La situació crítica viscuda a les residències del país ha estat un des elements detonants.

Els comuns assenyalen que "a Vilanova i la Geltrú, la situació viscuda a la residència municipal dels Josepets amb 31 morts  -des del 15 de març al 5 de maig- , de les que 21 han estat casos confirmats per la Covid19 i l’afectació  a la plantilla de treballadors i treballadores, que va donar lloc a que s’incorporés un equip departament de Salut de la Generalitat, a partir del 30 d’abril, per fer-ne el seguiment i la seva medicalització i que la Fiscalia de Barcelona obrís diligències al centre -finalment han estat arxivades- també ho ha fet palès".

Els comuns han volgut donar tot el suport a les famílies afectades i reconèixer "la dedicació, l’esforç i la tasca que han esmerçat els professionals i les treballadores i treballadors de l’atenció a la dependència i la gent gran en els moments més complicats i durs de l’emergència sanitària". Manifesten que la creació de la Comissió Especial ha de de servir “per a que es garanteixi la màxima transparència informativa a la ciutadania en la diagnosi, i en especial, a les famílies afectades sobre la gestió política i tècnica feta.  A més, pot ser un instrument per a valorar i plantejar si calen canvis, millores o la reformulació del model públic d’atenció a la dependència i a la gent gran a la nostra ciutat’.

Per això, demanen que la comissió municipal reculli també la veu i les aportacions de professionals i les entitats expertes en  l’atenció sanitària, socio-sanitària i gerontològica,  així com  de les famílies que reben aquests serveis i de les treballadores i treballadors dedicats al suport, atenció i cura.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local