Crisi del coronavirus

Pensionistes de CCOO reclamen un canvi de model en l’atenció a les persones grans

Els pensionistes i jubilats de CCOO del Penedès denuncien manca de coordinació i mala gestió i exigeixen dedicar més recursos econòmics a la sanitat pública i augmentar plantilles

Pensionistes de CCOO reclamen un canvi de model en l’atenció a les persones grans. CCOO

Pensionistes de CCOO reclamen un canvi de model en l’atenció a les persones grans. CCOO

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació de pensionistes i jubilats de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf han elaborat un manifest per donar a conèixer entre les entitats socials del territori, serà presentat als diferents consells de gent gran i als diferents espais institucionals i socials comarcals en què hi participen.

Entre d’altes arguments el text valora que aquesta crisi sanitària no coneix d’edats ni cap altre condició, però son les persones grans les que més han patit els efectes més greus. Algunes dades de mortalitat, de la població al nostre territori, des del principi de l’estat d’alarma fins al 25/05/2020, son: 

Els pensionistes i jubilats de CCOO del Penedès denuncien manca de coordinació i mala gestió i exigeixen dedicar més recursos econòmics a la sanitat pública, augmentar plantilles i recorden que les mancances es deuen a retallades pressupostàries i a increment de privatitzacions operades l’any 2008. Aposten per un canvi de model, que estigui centrat en les persones grans i no en els beneficis privats de multinacionals i també exigeixen que el Govern de Catalunya actuï en favor de la gent gran. Alhora plantegen la necessitat d’un Pla de Xoc, preveient un nou rebrot de la COVID-19a la tardor.

Els i les pensionistes i jubilats de CCOO del Penedès aposten per que les residències de gent gran, en el futur immediat, siguin gestionades per les administracions públiques, en base a criteris de qualitat i eficiència, amb transparència i inspeccions periòdiques. Segons Joana Solsosa, secretària general de la Federació de pensionistes i jubilats de CCOO Penedès-Baix Llobregat: “seguirem treballant pel benestar i les pensions de la gent gran, analitzar rigorosament què ha passat amb conseqüències gravíssimes perquè és una qüestió de país. Exigirem responsabilitats i cercar solucions conjuntes i consensos de llarg abast pel futur”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local