Desescalada del confinament

Els centres de salut de Calafell reprenen algunes visites d’especialitats

A l’atenció primària continua el sistema de consulta telefònica i virtual, limitant les presencials a les indispensables

Els dos centres de salut del municipi de Calafell han reprès algunes visites presencials en especialitats que ofereixen, com radiologia. La intenció de la Xarxa Santa Tecla és anar-ho ampliant, en els casos que es pugui garantir la seguretat d’usuaris i professionals. Tanmateix, planteja mantenir l’atenció primària com fins ara, amb el sistema de consulta telefònica i per correu electrònic, limitant les visites presencials a les absolutament indispensables.

Els equips sanitaris dels dos centres recorden que, des de la declaració de l’estat d’alarma, han atès i contestat unes 10.000 consultes per telèfon i internet, amb un termini mig de resposta de 48 hores. Un volum equivalent a la que hi hauria hagut en atenció presencial en circumstàncies normals, raó per la qual entenen que no ha quedat ningú sense atenció. No obstant, no descarten reforçar el personal de cara a l’estiu, per a l’atenció a la població desplaçada d’estiu. I miraran d’incrementar l’atenció al CAP de Segur de Calafell.

Aquesta informació s’ha conegut en una reunió entre l’Ajuntament i els responsables de la Xarxa Santa Tecla i dels centres de salut del municipi. En aquesta trobada, els professionals sanitaris del municipi han anunciat que volen prioritzar l’atenció primària no presencial, perquè consideren que hi ha riscs de contagis encara importants. Es basen en l’estudi de seroprevalença realitzat recentment, que indica que la immunitat que hagin pogut adquirir la població de Calafell és irrellevant: dels 60 casos triats com a mostra representativa, a cap se li ha detectat que hagi passat la malaltia. A la regió sanitària del Camp de Tarragona, a la qual pertany Calafell, la seroprevalença és del 1,6%.

En aquesta reunió s’ha posat sobre la taula l’evolució de la pandèmia al municipi. Hi ha un acumulat fins ara de 89 casos positius en proves PCR, i 443 casos sospitosos. A més, des de fa molts dies que no es produeix cap nou positiu, dada indicativa que la situació està força controlada.

La incidència ha estat de 33 positius per cada 10.000 habitants. Una xifra que l’àrea metropolitana de Barcelona, per exemple, ha triplicat. No són dades dolentes com a balanç del viscut fins ara, però alerten que el risc de contagi continua sent alt i que, per tant, no s’ha de baixar la guàrdia. Un risc que pot agreujar-se amb l’arribada de població provinent de zones amb alta incidència. Per això, els professionals dels centres de salut volen mantenir la prudència i les mesures organitzatives encara vigents.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local