Desescalada del confinament

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca reobre les seves portes

El tancament ha suposat la cancel·lació o reprogramació d’unes 2.500 pernoctacions

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca reobre les seves portes. Ajuntament de Vilafranca

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca reobre les seves portes. Ajuntament de Vilafranca

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca tornarà a obrir de nou amb la finalització de l’estat d’alarma. L’equipament va quedar tancat el 14 de març arran de la pandèmia de la COVID 19. Una vegada superada la fase 2 de la desescalada i oberta la possibilitat de circulació de la ciutadania, estan començant a arribar les primeres reserves.

Tot i que s’espera que mica en mica es vagi normalitzant l’activitat de l’allotjament, el tancament ha suposat la cancel·lació o reprogramació d’unes 2.500 pernoctacions.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que l’equip del servei de Joventut tenia moltes ganes de reobrir l’equipament “per continuar donant servei a les entitats de Vilafranca i continuar amb el pla d’increment d’usos turístics engegat fa un any”. Medialdea afegeix que s’ha dissenyat un pla de reobertura “per garantir les condicions sanitàries i la seguretat de les persones usuàries”.

Dani Saez, responsable de l’Alberg, comenta que “el pla segueix les disposicions legals i les recomanacions d'organismes com l'Instituto para la Calidad Turística Española o l'Agència Catalana de la Joventut en matèria d'instal·lacions turístiques, juvenils i d'activitats de lleure educatiu”.

Entre les mesures que s’aplicaran, hi ha l’adquisició dels material i epi’s, la desinfecció i neteja a fons tot l'alberg, canvis en els usos dels espais com el jardí per esmorzar, la reorganització dels serveis d'alimentació, la limitació d’aforament, i la reconfiguració de les habitacions per guanyar distàncies de seguretat.

D’altra banda, hi ha mesures organitzatives com nous protocols de neteja, el canvi de roba de llit cada 3 dies, l’avançament del registre de viatgers o la “quarantena” de 24h de les habitacions en els canvis d’usuaris per garantir-ne la neteja i la desinfecció.

A les persones usuàries només se’ls demanarà que portin mascareta i que segueixin les pautes d’higiene i distància personal que regeixen per qualsevol altra activitat.

Les reserves es poden fer, com sempre, a través de Xanascat, per correu electrònic alberg@vilafranca.cat i per telèfon 93 818 03 30.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!