Curs 2019/20

Les sales d’estudi de Vilafranca reobren per atendre al període d’exàmens de final de curs

S’haurà de portar la mascareta de casa i seguir les pautes d’higiene i distància indicades a la sala

Les sales d’estudi de Vilafranca reobren per atendre al període d’exàmens de final de curs. Ajuntament de Vilafranca

Les sales d’estudi de Vilafranca reobren per atendre al període d’exàmens de final de curs. Ajuntament de Vilafranca

Les dues sales d’estudi municipals, la Casa Amiguet i l’ESCAVI, han tornat a oferir el servei d’estudi lliure des d'aquest dilluns 22 de juny i fins al 10 de juliol, coincidint amb la finalització de les proves d’accés a la universitat PAU (selectivitat).

Tot i les restriccions i les mesures preventives, les dues sales oferiran el servei d’atenció horària ampliada, de dilluns a diumenge, matins de les 9 a les 14h i les tardes de les 16 a les 22h. Excepte el dimecres 24 de juny, que romandran tancades perquè és un dia festiu.

L’aforament de les sales per ajustar-se a la nova normativa de distanciament social s’ha hagut de reduir. La Casa Amiguet disposarà d’un aforament de 41 persones i l’ESCAVI de 29 persones, en total  70 places. Habitualment són els i les joves estudiants, principalment d’estudis postobligatoris (batxillerat, formació professional i estudis universitaris), qui fan ús d’aquestes sales.

Per tal de garantir la màxima seguretat de les persones usuàries, a banda de la redistribució dels espais individuals d’estudi, s’extremen les mesures preventives de desinfecció a l’accés de les dues sales. Els i les estudiants abans d’accedir al seu lloc d’estudi hauran de passar pel punt de desinfecció ubicat a l’entrada de l’equipament i seguir les indicacions del personal, que els acompanyaran en aquest procés nou per a tothom. Aquests punts de desinfecció preventiva inclouen catifes amb esprai desinfectant per a les sabates i un punt de desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic.

També es reforçarà el servei de neteja diària habitual de les dues sales amb un servei extra de neteja al migdia i es reforçarà especialment la neteja dels lavabos. També cada cop que hi hagi un canvi de persona en un lloc d’estudi, abans que aquest lloc torni a ser ocupat per una altra persona, es netejarà la taula i la cadira amb una solució hidroalcohòlica.

El cap tècnic de Joventut, Ruben Calvo, explica que “volem que les sales d’estudi continuïn sent un servei útil i necessari entre els i les joves estudiants de la vila per afrontar el final de curs. És per això que també demanem a les persones usuàries que segueixin en tot moment les informacions de la cartelleria de les sales i les indicacions del seu personal, per tal de fer de les sales uns espais socials d’estudi adients, i que mirin d’evitar aglomeracions en les zones d’accés respectant en tot noment les distàncies mínimes obligatòries”.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, es mostrava  convençut que tot i els nous condicionats, “els i les joves estudiants sabran fer un ús amb responsabilitat d’aquest servei perquè continuïn sent espais segurs, tranquils i afavoridors de l’estudi. S’han valorat opcions per controlar l’accés mitjançant un sistema de reserves, però la seva implantació requeria més temps i hem preferit prioritzar l’obertura del servei per atendre el més aviat possible les necessitats dels estudiants”.

A banda del servei principal d’estudi lliure, les persones usuàries podran continuar fent ús dels punts de connexió a Internet, els quals s’han limitat també al compliment de les distàncies de seguretat i la seva desinfecció després de cada ús per part del personal d’atenció de les sales. A la Casa Amiguet hi haurà 2 punts d’accés a Internet i a l’ESCAVI 1 altre punt.

Finalment, a les persones usuàries se’ls demanarà que portin mascareta i que segueixin les pautes d’higiene i distància personal que es requereixen.

Un cop finalitzi aquesta ampliació horària de finals de curs, les sales d’estudi romandran tancades fins a l’inici del pròxim curs escolar 2020-2021.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!