Orgull LGTBI

Vilafranca del Penedès se suma a la campanya per reivindicar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+

Han pintat una franja d’un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI amb la col·laboració dels serveis de Joventut, Via Pública, Cultura i Policia Local, sota el lema “Fem un pas cap a la Diversitat”

Redacció Vilafranca del Penedès 27-06-2020 9:37 Lectures 3209
Vilafranca del Penedès se suma a la campanya per reivindicar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca del Penedès se suma a la campanya per reivindicar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+. Ajuntament de Vilafranca

El Servei d’igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’ha adherit a l’acció reivindicativa del Dia per l’Alliberament LGTBIQ+ (28 de juny) promoguda per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’acció consistent a pintar una franja d’un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI s’ha dut a terme aquest migdia amb la col·laboració dels serveis de Joventut, Via Pública, Cultura i Policia Local, sota el lema “Fem un pas cap a la Diversitat”.

Aquesta acció simbòlica s’està realitzant paral·lelament a diferents municipis de Catalunya dins del marc de la commemoració del 28J.

L’acció pretén donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, amb  l’objectiu de fomentar el respecte cap a la diversitat afectiva, sexual i de gènere en la societat, reivindicar els drets i garantir la igualtat i el respecte de tota la ciutadania i la eradicació i eliminació dels estereotips.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, i els regidors de Cultura i Via Pública, Ricard Rafecas, i de Joventut i Governació, Miquel Medialdea, acompanyats tècniques i de tècnics dels serveis d’Igualtat, Via Pública, Joventut, Policia Local i Cultura, han dut a terme el pintat d’una franja del pas de vianants situat a la rambla de Sant Francesc, davant de l’escola Sant Josep i Santa Anna, amb la bandera de l’arc de Sant Martí, la bandera multicolor que representa el col·lectiu LGTBIQ+. El mateix dia, en horari de tarda l’Agrupament Escolta AEIG Pere II i Sta. Maria de Foix, també realitzaran el pintat de dos bancs ubicats al parc Tívoli, amb la participació dels i les joves de la unitat Pioners i Caravel·les.

La regidora Montse Arroyo explicava que aquestes accions volen “fomentar la visibilitat del col·lectiu LGTBI, la mirada o perspectiva LGTBI a totes les àrees del Ajuntament de Vilafranca, la implicació de la ciutadania i finalment combatre la discriminació i la violència per raó d’orientació sexual i identitat de gènere”.

Per la seva banda, Ricard Rafecas ha remarcat la necessitat de la societat “sigui cada vegada més intolerant amb situacions com la violència de gènere o les actituds i agressions homòfobes”.

Miquel Medialdea, finalment, ha recordat que lamentablement en estudis sobre els joves “encara hi ha l’estereotip del mascle i intolerància envers altres situacions com les del col·lectiu LGTBI. Hem de fomentar la visibilitat d’aquest col.·lectiu perquè, estimant cadascú a qui vulgui, no es fa mal a ningú”.

Vilafranca del Penedès se suma a la campanya per reivindicar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No