Alerta sanitària

Vilanova trasllada la vacunació de la grip i les proves PCR al centre cívic de Sant Joan

L'objectiu és descongestionar els centres d'atenció primària i evitar el col·lapse amb la campanya de la grip que comença aquest 15 d'octubre

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-10-2020 17:53 Lectures 3013
Vilanova trasllada la vacunació de la grip i les proves PCR al centre cívic de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Vilanova trasllada la vacunació de la grip i les proves PCR al centre cívic de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Amb l'objectiu que l'atenció presencial dels CAP (Centre d'Atenció Primària) no es vegi alterada per l'activitat relacionada amb la campanya de vacunació de la grip i les proves PCR, s'ha habilitat una part de les dependències del centre cívic de Sant Joan per poder fer-hi aquesta activitat. El lloc on es farà l'atenció sanitària està totalment separat de la resta de dependències del centre cívic, amb entrada per la porta lateral, per tal de garantir la màxima seguretat tant per la ciutadania com pels professionals sanitaris que fan l'atenció.

El regidor de Salut, Enric Garriga, explica que “fa unes setmanes vam rebre una petició de l'ICS perquè l'atenció primària als CAPs Jaume I i Sant Joan està bastant congestionada. L'Ajuntament cedeix el centre cívic per poder fer les vacunacions de la grip, en el cas de la població assignada a aquests dos CAPs, i també les proves PCR per a tota la població. Es tracta d'un espai cèntric, envoltat d'altres serveis, de fàcil accés, i que la població té com a referència”.

Campanya per a la vacunació de la grip al centre cívic de Sant Joan i al CAPI de Mar

L'OMS recomana a la població de risc que es vacuni de la grip estacional, perquè considera que la vacunació ajudarà que no hi hagi tants casos greus de grip comuna i afavorirà la lluita contra la Covid-19, sobretot quan els símptomes de totes dues malalties es poden confondre, poden causar alarma i poden congestionar el sistema. El Ministeri de Sanitat espanyol també ha llençat la campanya "Jo em vacuno" per reforçar la vacunació de la grip comuna que comença aquest dijous.

Amb el lema “Si tens alguna condició de risc, aquest any, més que mai, vacuna't!”, Salut preveu que augmentin les vacunacions de la grip per evitar sobrecarregar l'atenció sanitària.

Els grups de risc determinats per l'Agència de Salut Pública de Catalunya són persones a partir dels 60 anys, i les persones de menys de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip: dones embarassades, persones internades en institucions tancades, adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma, persones amb obesitat mòrbida; o també infants d'entre 6 mesos i 2 anys que hagin estat prematurs. Entre les novetats de la campanya d'enguany hi ha la incorporació dels mestres als col·lectius de serveis essencials que es consideren de risc, com el personal sanitari i sociosanitari.

En el cas de la població assignada al CAP Jaume I o al CAP de Sant Joan,  les vacunacions es faran al centre cívic de Sant Joan.

Caldrà demanar cita prèvia:

•        trucant al seu CAP. Sant Joan: 936571738; Jaume I: 938932200

•        trucant al telèfon de l'ICS 93 326 89 01, o a través de la pàgina web de l'ICS.

En el cas de la població assignada al CAPI Baix-a-Mar, les vacunacions es faran al mateix CAPI de Mar, i per demanar cita prèvia hauran de trucar al telèfon del CAPI: 938103003.

Les proves PCR, al Centre cívic Sant Joan

Per altra banda, en els propers dies començaran a fer-se les proves PCR en el mateix punt centralitzat ubicat al centre cívic de Sant Joan, amb el mateix objectiu de descongestionar els CAPs, i gràcies a una acurada distribució dels espais i els horaris.

La persona que s'hagi de fer la prova PCR serà citada prèviament, ja que la indicació per a la seva realització la fa un professional sanitari. 

D'aquesta manera, independentment del Centre d'Atenció Primària que es tingui assignat, totes les proves PCR es centralitzaran al centre cívic de Sant Joan.

Allà seran citats els infants i adults que hagin estat contacte estret d'un positiu, i el personal de les residències de gent gran.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No