El crim de Laia

El judici a l'assassí confés d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú serà el 12 d'abril

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 21-10-2020 14:42 Lectures 5568
El judici a l'assassí confés d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú serà el 12 d'abril. ACN

El judici a l'assassí confés d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú serà el 12 d'abril. ACN

El proper 12 d'abril se celebrarà a l'Audiència de Barcelona el judici contra l'assassí confés d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú ara fa dos anys. Així ho recull la interlocutòria a què ha tingut accés l'ACN, on el magistrat assenyala que un tribunal popular el jutjarà per agressió sexual i assassinat. L'acusat és un veí dels avis de la víctima, que va reconeixer haver mort la nena però va dir que no era conscient que fos una menor. Segons la seva versió, ella baixava caminant per l'escala de veïns quan va entrar al seu pis, i ell la va agredir perquè creia que era un lladre. A la interlocutòria, però, el jutge afirma que l'home la va raptar, li va tapar la boca, la va agredir sexualment i li va clavar diverses ganivetades.

Segons el magistrat, l'acusat va posar una corretja de gos a la nena i la va pressionar fins asfixiar-la. El jutge afirma que la víctima "no va tenir oportunitat de defensar-se" degut a la envergadura i força de l'home, així com també destaca que la va atacar "de forma imprevista".

"A més de provocar-li la mort per asfíxia, també li va provocar lesions innecessàries, les quals van suposar un augment considerable del patiment", afegeix el jutge a la interlocutòria, que apunta que l'home va actuar "amb un alt grau d'intoxicació pel consum de drogues tòxiques i alcohol". En aquest sentit, el magistrat afirma que els fets justiciables podrien ser constitutius d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, i d'un altre delicte d'agressió sexual.

La vista que arrencarà el 12 d'abril se celebrarà amb jurat popular a l'Audiència de Barcelona i està previst que s'allargui, com a mínim, fins el dia 23. Durant aquest mes d'octubre han començat els tràmits per seleccionar els membres del tribunal. El magistrat no ha detallat encara quin dia declararà l'acusat –que porta dos anys i mig en presó preventiva- ni tampoc ha marcat el calendari de les declaracions dels testimonis.

Les acusacions demanen presó permanent revisable

Per la seva part, tant la Fiscalia com l'acusació particular –exercida per la família de la menor- demanen que es condemni l'home a presó permanent revisable per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament en context d'un delicte contra la llibertat sexual, i a deu anys més de presó per agressió sexual a menor de 16 anys. Les dues parts també coincideixen en les indemnitzacions demanades: 150.000 euros a cadascun dels pares, 50.000 euros al germà, 25.000 euros a cadascun dels tres avis i 10.000 euros a les parelles sentimentals dels pares.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No