Nova declaració

L’acusat pel crim de la Laia admet haver-la matat i diu que ella sola va entrar al pis

L’home assegura que es va deixar la porta oberta i de sobte es va trobar la nena dins de casa

L’acusat i principal sospitós de ser l’autor del crim de la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú ha admès davant la jutge que va matar la menor sense ser-ne conscient. Segons fonts judicials, aquest dijous l’home ha explicat que la tarda dels fets va entrar i sortir de casa constantment per anar a un bar proper. En una d’aquestes tornades al pis, ha assegurat que es va deixar la porta oberta per anar al bany i que, en adonar-se’n, va sospitar que algú havia accedit a l’habitatge. Després de tancar la porta amb clau, ha relatat que va anar a la cuina a agafar dos ganivets per defensar-se d’un presumpte intrús, moment en què es va trobar amb la nena de sobte dins de casa. L’home ha garantit que la menor havia entrat per iniciativa pròpia perquè la porta era oberta, alhora que ha admès que la va agredir per defensar-se d’ella, sense ser conscient que era una nena.

Si fa un mes l’acusat va declarar insistentment que no recordava com havien ocorregut els fets, aquest dijous l’home ha estat citat de nou perquè ell mateix ha sol•licitat comparèixer davant la jutge assegurant que havia recuperat la memòria en relació al dia del succés. D’aquesta manera, durant pràcticament tres hores, l’acusat ha relatat davant la jutge que va agredir la nena perquè se la va trobar dins de casa arran d’un descuit seu d’haver-se deixat la porta oberta.

Segons fonts judicials, l’home va percebre que hi havia algú dins el pis i es va voler defensar agafant uns ganivets de cuina. Quan va accedir a una de les habitacions, ha assegurat que va veure com algú se li “abraonava” i va ser aleshores quan es va voler defensar, enmig d’una situació en què havia perdut les facultats pel consum de drogues i alcohol. “Recorda haver agafat aquesta persona pel coll mentre l’altra es defensava, però assegura que en cap moment va ser conscient que es tractava d’una nena”, ha subratllat Àlex Zaragüeta, advocat del detingut.

El lletrat ha detallat com el seu client ha explicat davant la jutge que, després d’haver matat la menor, l’home va constatar que es tractava d’una nena i va intentar amagar el cadàver dins un armari, moment en què va voler anar personalment a avisar la policia. Amb tot, l’home ha admès que no va ser capaç d’arribar a la comissaria, malgrat està situada a pocs metres de casa seva. Segons l’advocat, una veïna citada com a testimoni aquest dijous ha corroborat que aquell vespre va veure’l caminant “desencaixat, pàl•lid, suat, encorbat i absolutament perdut”.

Posteriorment, l’acusat ha explicat que va tornar a casa i va treure el cadàver de l’armari, i va ser aleshores quan li va caure un cubell d’aigua amb lleixiu que havia utilitzat el dia abans, de manera que justifica així la forta olor a aquest producte relatada per diversos testimonis. Seguidament, l’home es va anar a dutxar i després van picar a la porta els tiets de la menor en el marc del dispositiu per trobar la nena.

L’advocat ha reiterat que el seu client estava “sota una ingesta molt brutal de drogues i alcohol” que li van provocar un estat de “pànic”, i ha assegurat que el pare i la germana de l’acusat han ratificat davant la jutge la seva problemàtica amb els estupefaents. En aquest sentit, han explicat que temps enrere l’home va tenir un brot al•lucinogen en què va veure un mort dins de casa. “És en aquest mateix estat paranoic que ell diu que s’espanta quan veu una ombra que imagina que és algú que va a atacar-lo, i s’hi enfronta”, ha dit Zaragüeta en relació al dia del crim de la menor.

El relat descarta el delicte d’assassinat

Un cop conclosa la declaració d’aquest dijous, l’advocat ha senyalat que, si pren solidesa el relat fet per l’acusat, quedarà descartada la investigació per assassinat, ja que els fets es consideraran un homicidi i la condemna a què s’exposa seria inferior. Al mateix temps, resta determinar si l’acusat també va cometre un delicte d’agressió sexual, mentre l’autòpsia ja va descartar la violació.

Sobre aquesta última qüestió, Àlex Zaragüeta ha apuntat que “sembla bastant descartat” que es produís una agressió perquè “tot va passar en un breu període de temps”, però ha puntualitzat que l’acusació per aquest delicte la determinaran properament els resultats de les proves d’ADN que se li van practicar a l’acusat ara fa un mes.

Més informació

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!