Curs 2020/21

Educació preveu acabar al març l'Escola Agnès de Sitges després de quinze anys en barracons

Bargalló defensa l'aposta per dignificar les infraestructures després d'una etapa excessiva de temporalitat

Redacció Sitges 14-11-2020 12:15 Lectures 2815
Educació preveu acabar al març l'Escola Agnès de Sitges després de quinze anys en barracons. Ajuntament de Sitges

Educació preveu acabar al març l'Escola Agnès de Sitges després de quinze anys en barracons. Ajuntament de Sitges

Les obres de construcció del nou edifici de l’escola Agnès de Sitges finalitzaran al mes de març. El termini s’ha donat a conèixer aquest matí en el marc de la visita d’obres institucional del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, als terrenys Quint Mar on s’ubicarà el centre.

El conseller ha destacat que “malgrat la crisi sanitària, econòmica i pressupostària, les obres no s’han aturat més enllà del període del decret d’estat d’alarma”. Bargalló ha remarcat que hi ha “més de 80 obres de nova construcció que no hem volgut aturar a Catalunya”. El titular d’educació ha posat de relleu també que “tant l’obra nova de l’escola Agnès de Sitges com la intervenció de reforma i millora de l’escola Miquel Utrillo signifiquen aquesta aposta per dignificar les infraestructures educatives de Sitges”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, s’ha mostrat satisfeta per aquesta nova construcció: “És una molt bona notícia que ens fa molt feliços i sobretot en aquests moments tant delicats en plena pandèmia. Però malgrat aquest context, l’educació és un pilar fonamental per a la societat”. L’alcaldessa ha afegit  que “aquesta construcció era un deute molt important que teníem després de tants anys de l’escola amb mòduls prefabricats”.

Una vegada finalitzin els treballs de construcció, la mateixa escola decidirà quan es produirà el trasllat definitiu al nou equipament. La directora de l’escola Agnès de Sitges, Vinyet Llamas, ha afirmat que “volem fer un trasllat tenint en compte les condicions en les quals ens trobem ara és fer un trasllat segur i poder rebre els protagonistes principals, que són els nens i les nenes, amb les condicions adequades”.

La visita ha comptat també amb el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado; l’arquitecte director de l’obra, Fèlix López; i Montserrat Domingo, directora dels Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques.

Un cop finalitzada la visita d’obres de la nova escola Agnès de Sitges, el conseller d’Educació i l’alcaldessa de Sitges s’han traslladat a l’Escola Miquel Utrillo, on s’han reunit amb el regidor d’Educació, David Martínez; Pau Canut, director de l’Escola Miquel Utrillo; i Carles Pinyol, director de l’obra de restauració de la coberta de l'edifici que acull la secretaria de l'Escola.

Aprofitant la visita del Conseller, l’Alcaldessa de Sitges li ha traslladat la seva preocupació pel sector econòmic de la vila sobre la situació que travessa arran de la pandèmia i les mesures corresponents. Tenint en compte que el conseller és membre del comitè COVID del Govern, Josep Bargalló s’ha compromès a traslladar aquesta preocupació al Govern de la Generalitat 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No