Curs 2021/22

L’Escola Agnès de Sitges comença el trasllat al nou equipament

200 alumnes estrenaran el nou edifici en el proper curs escolar, que s’obrirà el 13 de setembre

L’Escola Agnès de Sitges comença el trasllat al nou equipament. Ajuntament de Sitges

L’Escola Agnès de Sitges comença el trasllat al nou equipament. Ajuntament de Sitges

L’Escola Agnès de Sitges ha iniciat la fase de trasllat del material, el mobiliari i també dels equipaments tecnològics al nou edifici ubicat al barri de Quint Mar. El trasllat de la quarta escola pública de la vila a les noves instal·lacions ha començat aquest dilluns i finalitzarà aquesta setmana.

Actualment s’estan duen a terme els últims retocs per tenir a punt el centre i que finalitzaran a mitjans de juiliol. Després de la tornada de vacances, el professorat col·locarà el material escolar dins del mobliari com llibres, joguines o pintures, entre d’altres.

El regidor d’Educació, David Martínez, assegura que “estem molt contents que l’edifici nou sigui ja una realitat i que posem fi a la situació de provisionalitat que ha vist el centre des del curs 2005-2006, quan va començar en mòduls prefabricats a la zona de Can Pei. Aquest era un deure que tenia Sitges amb la comunitat eductiva.”

 Les tasques prèvies de construcció del nou edifici van començar l’abril de 2019 i els treballs havien de durar un any, però la irrupció de la pandèmia de la Covid-19 va comportar un retard en les obres ja que al març de l’any passat es van haver d’aturar les obres de manera obligatòria per donar compliment a la prohibició del Govern espanyol de dur a terme qualsevol activitat no essencial.

L’actuació compta amb un pressupost de prop de 4 milions d’euros (3.978.802,73 euros) i és cofinançada per la Generalitat, que aporta el 55%, i l’Ajuntament de Sitges, el 45% restant. En total, l’Ajuntament assumeix un total de 1.790.000 euros.  
 
La previsió és que el nou edifici de l’escola Agnès de Sitges s’inauguri al mes de setembre. Els 200 alumnes de l’escola estaran les noves aules coincidint amb l’inici del curs escolar que serà el 13 de setembre. 

El nou equipament és d’una línia i ocupa una superfície que supera els 7.000 m².  L’edifici té un disseny de la planta de l’edifici en forma de quatre: en la recta més llarga hi ha l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi ha les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també està la cuina i el menjador, i a la part central hi ha la biblioteca i la recepció. La part interior es destina a la zona d’esbarjo, on s’hi inclou la pista esportiva. El nou edifici, que repon als criteris d’eficència energètica i diposa d’espais amb gran il·luminació natural,  té una capacitat per a 225 alumnes. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!