Curs 2020/21

El curs de Sommelier professional, novetat formativa de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya per al 2021

Es tracta d’un curs que permetrà entendre el llenguatge tècnic del món del vi: enologia i tast, màrqueting, venda i promoció, sumilleria i maridatges, tot des d’una amb visió multidisciplinària

Redacció Vilafranca del Penedès 23-11-2020 9:13 Lectures 1600

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega com a novetat per a l’any 2021 un nou curs de Sommelier Professional amb l’objectiu de formar professionals especialitzats en el món del vi, amb una àmplia base de coneixements sobre el producte i el negoci, i la seva relació amb la gastronomia. Es tracta d’un curs que permetrà entendre el llenguatge tècnic del món del vi: enologia i tast, màrqueting, venda i promoció, sumilleria i maridatges, tot des d’una amb visió multidisciplinària. Un objectiu específic del curs és aprofundir en les habilitats comunicatives de l’alumnat, posant especial atenció en les expectatives del client, i oferint una formació integral que contempla l’anglès i el francès, incorporant així l’ús professional de llengües estrangeres en el món de la sumilleria.

Aquest curs serà impartit per professionals experts referents en el sector com César Cànovas, Ferran Centelles, Andrew Ashurts, Albert Rimbau o Ramon Francàs.

El disseny del contingut formatiu ha estat elaborat amb criteris de professionalitat i experiència, incloent-hi la presència de les 12 DO catalanes, vins nacionals i internacionals. A més, part d’aquests continguts es tractaran en llengua anglesa i francesa. L’Escola d’Enoturisme ha apostat, des de fa un temps, per l’oferta formativa d’idiomes per a una millora de la qualitat professional vinculada al sector turístic i enoturístic, ja que els idiomes han esdevingut una peça primordial en la capacitació laboral en aquest sector.

Aquest curs s’adreça a professionals de l'hostaleria i la restauració, o de la comercialització de vins nacionals o internacionals; professionals dels cellers, guies enoturístics o amants del món del vi que volen aprofundir en la matèria.

Sortides professionals

El curs de Sommelier professional ofereix com a sortides professionals la incorporació en el sector de la restauració com a expert en vins, maridatges gurmet i sumilleria: en cellers, en l'àrea tècnica comercial i de màrqueting (nacional o d'exportació), comunicació i consultoria; guies d'enoturisme en celler o empresa de serveis turístics; organitzacions institucionals vinculades a la producció i promoció del món del vi i la gastronomia (Denominacions d'Origen, associacions interprofessionals, consorcis...,). O en el sector de la distribució, exercint les tasques de gestor de compres, contacte amb clients professionals, organització de gestió de degustacions i esdeveniments (bars de vins, venda en línia, distribució a professionals, etc.)

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha remarcat que aquest curs s’emmarca dins les accions per “reforçar la capitalitat de Vilafranca a l’entorn del món del vi generant coneixement que permeti valorar el producte propi, el patrimoni, el sector vitivinícola i la cultura que l’envolta”.

Durada, modalitat, horari i preu del curs

El curs tindrà una durada de dos anys. El primer comprèn del 26 de gener al 16 de novembre de 2021 (juliol, agost i setembre no hi ha classe). I el segon, de l’11 de gener al 12 de juliol de 2022.

El curs s’impartirà en modalitat semi presencial. La seva durada en hores serà de 430h, amb un treball de 8 hores setmanals, distribuïdes en 4 de presencials i 4 hores de treballs setmanals en línia.

Les classes presencials seran els dimarts a la tarda, de 16.30 a 20.30h. La resta de l’horari es realitzarà a través de classes en línia, algunes d’elles quedaran registrades per a que puguin esdevenir material d’estudi i revisió per als alumnes.

Les aules de l’Escola d’Enoturisme compleixen les mesures de protecció i seguretat per a la Covid-19, i es garanteix la seguretat en el desenvolupament de les seves classes formatives.

El preu del curs és de 3.100 euros amb opcions a finançament per a la formació, donant opció a efectuar el pagament  mes a mes mentre es fa la formació.

En el web de l’escola, www.escolaenoturisme.cat, es pot trobar tota la informació relacionada amb aquest curs. Per a qualsevol dubte, l’Escola posa a disposició un correu electrònic : edec@escolaenoturisme.cat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No