Curs 2019/20

L’escola Les Roquetes clou el projecte de cultura emprenedora del curs passat amb la fira de cooperatives al mercat

Tres grups de l’escola les Roquetes venen els seus productes, en una edició de petit format ajornada uns mesos per la pandèmia

L’escola Les Roquetes clou el projecte de cultura emprenedora del curs passat amb la fira de cooperatives al mercat. Ajt Sant Pere de Ribes

L’escola Les Roquetes clou el projecte de cultura emprenedora del curs passat amb la fira de cooperatives al mercat. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’acte de posada a la venda dels productes creats pels escolars del municipi en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) 2019-2020 s’ha celebrat aquest 2 de desembre en una edició condicionada per la Covid-19. Només tres cooperatives de l’escola les Roquetes hi han pogut participar i ho han fet amb uns mesos de retard. Així, el mercat que s’hauria d’haver celebrat a finals del curs passat, s’ha endarrerit quan les condicions sanitàries ho han permès, amb alumnes que ja cursen sisè de primària.

Les cooperatives Les 16 peces, ECO LR i Empre.shop, corresponents a les tres classes de l’escola Les Roquetes que el curs passat feien 5è de primària, han mostrat i venut els seus productes a les parades muntades a peu de carrer davant del Mercat Municipal de La Sínia i a tocar del mercat setmanal de les Roquetes. Seguint les mesures de seguretat establertes per contenir la pandèmia, els alumnes han hagut de reestructurar les cooperatives i crear-les de nou, passant de les dues que tenien inicialment a tres, el que els ha permès treballar en grups més reduïts.

Un programa en creixement al municipi

El projecte Cultura Emprenedora a les Escoles és un programa impulsat per la Mancomunitat Penedès Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El municipi s’hi va incorporar el curs 2015-2016, i des d’aleshores ha anat incorporat nous centres de manera progressiva.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que el projecte CUEME “fomenta l’emprenedoria, sobretot en la línia del cooperativisme. Els nens i nenes, des de ben petits, ja comencen a aprendre que la feina pot ser de diferents maneres, i que en el món laboral podem ser actius i emprenedors, i crear nosaltres la nostra pròpia empresa”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha assegurat que aquesta iniciativa “resulta molt engrescadora per als infants de Sant Pere de Ribes perquè viuen tots els passos del procés, des de la formació inicial de la cooperativa fins a la venda dels productes, i finalment, han de destinar una part dels diners a un projecte social i una altra part a una activitat amb els grups”.

Per la seva banda, Montserrat Raventós, representant de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha explicat que “des de ben petits, a les escoles s’introdueix els infants en qualsevol tipus de societat, finalitzant en la cooperativa, on tots són igual de socis, responsables i participatius, i entre ells es reparteixen els càrrecs i les tasques. Això fomenta que cadascú trobi els valors pels quals són bons”.

Fomentar l’emprenedoria

El projecte CUEME dona a conèixer els valors de l’emprenedoria als alumnes del curs superior de primària, treballant de manera transversal i oferint a l’alumnat l’oportunitat d’adquirir, a banda de més competències, valors bàsics com el treball en equip, l’expressió oral o la iniciativa en la presa de decisions.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és veure com neix, s’organitza, treballa i es conclou una cooperativa. Es treballa per fases, començant per la constitució de la cooperativa i seguint per la imatge, el finançament, l’elecció del producte, la producció, la venda en un mercat o fira local i la destinació dels beneficis a projectes socials i a activitats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local