Alerta sanitària

L’Alberg Municipal de Vilafranca acollirà temporalment contacte de positius en covid-19

La detecció de les necessitats d’allotjament a l’alberg anirà a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat, a través dels professionals dels CAP

L’Alberg Municipal de Vilafranca acollirà temporalment contacte de positius en covid-19. Ajuntament de Vilafranca

L’Alberg Municipal de Vilafranca acollirà temporalment contacte de positius en covid-19. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alberg Municipal de Joventut es convertirà durant uns 3 mesos en alberg de contactes amb l’objectiu que les famílies que hagin tingut contacte estret amb persones positives de COVID19 i que no puguin complir una quarantena de 10 dies en el seu habitatge ho puguin fer en bones condicions.

La detecció de les necessitats d’allotjament a l’alberg anirà a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat, a través dels professionals dels CAP, que derivaran a la Creu Roja les famílies que necessitin allotjar-se a l’alberg.

L’operatiu té un marcat caràcter social i sanitari. S’hi apliquen estrictes protocols de funcionament, d’ús dels espais, de neteja, desinfecció i circulació de les persones usuàries. El servei està pensat per atendre famílies en situació socioeconòmica vulnerable de Vilafranca i rodalies que viuen en habitatges que no reuneixen les condicions per realitzar un aïllament correcte en cas que hagin de fer quarantena.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea comenta que “l’Ajuntament respon així positivament a la petició rebuda per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que és qui va fer la sol·licitud fa unes setmanes demanant la cessió d’allotjament municipal temporal amb aquesta finalitat”.

Nova normalitat, millores i nous serveis

Una vegada acabi aquest operatiu, i en la mesura que les restriccions ho permetin, l’Alberg Municipal de Joventut recuperarà el serveis habituals d’allotjament i alimentació per a alberguistes, així com la cessió d’espais a entitats locals per a activitats de formació, àpats o celebracions.

Per la propera temporada Medialdea ha avançat que “s’ha ampliat l’oferta de places pel programa Vacances en Família de Xanascat”. Així, des d’abril de 2021 fins a febrer de 2022, les famílies interessades podran optar a algunes de les 1.260 places disponibles en un total de 23 caps de setmana.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local