Seguretat ciutadana

Agents de la Policia del Vendrell denuncien un "desgavell" organitzatiu per la multitud d'interns dins el cos

Els sindicats exigeixen una millor formació i que es convoquin concursos públics per ocupar les places

ACN El Vendrell 26-03-2021 19:20 Lectures 2425

Els sindicats UGT, CSIF, SPL i FEPOL han denunciat públicament que la Policia Local del Vendrell pateix un "desgavell" intern per la quantitat de treballadors interins que hi ha al cos. En un comunicat, els representants de la plantilla lamenten que la policia de la capital del Baix Penedès és l'únic cos local on fa deu anys que no s'han convocat concursos públics per ocupar les places. Recorden que l'any 2011 hi havia quatre interins, però lamenten que ara ja en són 22, sense comptar els agents contractats com a reforç durant l'estiu. Una situació que exigeixen revertir amb convocatòries públiques. Al mateix temps, els sindicats destaquen que els agents interins no tenen la formació necessària i reclamen que es resolgui la situació. 

Els representants dels treballadors critiquen que hi ha hagut una "disminució considerable" d'efectius policials els darrers anys, tant per jubilacions com excedències. Critiquen que l'Ajuntament hagi optat per reemplaçar els agents amb policies interins, els quals, asseguren, tenen "considerables carències" en coneixements directament relacionats amb les funcions de Policia Local.

Els sindicats responsabilitzen d'aquesta situació l'alcalde Kenneth Martínez, i els regidors de Governació i de Recursos Humans, Maria Luz Ramírez i Baltasar Santos, a qui acusen d'actuar "amb evident incompetència i frivolitat".

Convocatòria de sergent

Des de l'Ajuntament del Vendrell, admeten que per al proper estiu hi ha prevista una nova borsa de treball per dotar el cos de la Policia Local de 8 agents interins de reforç. Pel que fa a les convocatòries per a places de carrera, assenyalen que està previst obrir un concurs públic per a una plaça de sergent.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No