Conflicte Laboral

La Policia Local del Vendrell insisteix a reclamar una reducció del nombre d'interins

Els sindicats critiquen la manca de formació de diversos agents provinents de la borsa de treball

ACN/ Gemma Sánchez El Vendrell 22-04-2021 18:02 Lectures 3196

Membres de la Policia Local del Vendrell han reclamat novament una reducció del nombre d'agents interins dins el cos. En una protesta a les portes del consistori aquest dijous, han lamentat que actualment hi hagi 22 agents sense plaça consolidada i han recordat que bona part d'ells estan patrullant sense haver completat la formació mínima necessària. La presidenta de la Junta de Personal de l'Ajuntament del Vendrell, Mar Vázquez, recorda que els interins s'incorporen al cos a través d'una borsa de treball i remarca que abans de començar a patrullar han de rebre una formació específica de 120 hores. "Tenim diversos agents sense aquesta titulació i això és un perill per als treballadors i per a la ciutadania", ha advertit.

"Quina protecció tenim al carrer amb persones fent d'agents sense estar formades?", s'ha exclamat la representant sindical, que ha assenyalat que els agents de la borsa només han hagut de superar un procés de selecció que no inclou matèria específica per patrullar al carrer.

Des de l'Ajuntament, asseguren que ja hi ha oberta una convocatòria de 8 places per reforçar el cos aquest estiu, a les quals garanteix la formació mínima de 120 hores durant el mes de maig. En paral·lel, el consistori remarca que aquest 2021 està previst convocar 9 places de carrera d'agent de la Policia Local, aprovar una nova oferta pública per cobrir les vacants del 2020, i convocar una plaça de sergent i una de cap d’unitat administrativa a través de promoció interna.

Els treballadors municipals, enfrontats amb el govern

A banda de les protestes per la situació del cos policial, aquest dijous els treballadors municipals han fet públic el seu malestar per una manca d'entesa general amb el govern local. Per una banda, li retreuen que estigui "bloquejant" la constitució dels òrgans de funcionament de la Junta de Personal i del Comitè d'empresa després de les últimes eleccions sindicals.

Els treballadors també reclamen que l'Ajuntament els pagui 400.000 euros que el mateix govern va reconèixer l'any passat que els devia. Són diners corresponents a un antic pla d'estalvi que el consistori pagava i que va deixar de contractar l'any 2012.

Una tercera qüestió que enfronta els treballadors amb el govern és el volum d'interins que hi ha al conjunt del consistori, amb 130 persones sense plaça fixe. La Junta de Personal i el Comitè d'Empresa han presentat al·legacions al pressupost municipal per a què s'hi inclogui una partida per crear aquestes places.

Sobre aquest últim tema, l'Ajuntament garanteix que el Departament de Persones i Coneixement està treballant per anunciar un calendari per convocar més d’un centenar de places per estabilitzar la plantilla municipal i reduir la temporalitat.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No