Institut Català de la Salut

L’Atenció Primària Metropolitana Sud acull el nombre més gran de nous residents d’infermeria de l’Estat

Aquest any ha ofertat 61 places de residents de medicina (MIR) i 32 places d’infermeria (IRR), fet que representa un increment de 4 places MIR i de 28 IIR

L’Atenció Primària Metropolitana Sud acull el nombre més gran de nous residents d’infermeria de l’Estat. ICS

L’Atenció Primària Metropolitana Sud acull el nombre més gran de nous residents d’infermeria de l’Estat. ICS

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Metropolitana Sud ha ofertat enguany 61 places per a MIR i 32 per a IIR, fet que representa un increment de 4 places MIR i de 28 IIR. Això equival a un increment del 7% pel que fa a medicina de família i d’un 700% pel que fa a l’especialitat d’infermeria.

Aquest augment de places ofertades ha anat acompanyat d’un increment de 7 nous centres docents, i fa que la Unitat Docent de la Metropolitana Sud sigui la més gran a nivell estatal que formarà especialistes IIR.

Entre el juny i el 10 de juliol s’ha realitzat l’elecció d’especialitat i d’àrea dels futurs residents de medicina i infermeria d’atenció familiar i comunitària a l’Estat Espanyol. Ahir, 20 de juliol, va tenir lloc l’acte d’acollida a l’Atenció Primària Metropolitana Sud dels/les nous residents.

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Costa Ponent a la Metropolitana Sud es va constituir l’any 1995, i l’any 2011 va ser unitat pilot en la formació d’IIR d’Atenció Familiar i Comunitària. Actualment disposa de 23 centres docents distribuïts per tot el seu territori: Equip d’Atenció Primària (EAP) Camps Blancs, EAP Castelldefels, EAP Centre, EAP Florida Nord, EAP Florida Sud, EAP Gavà 2, EAP La Gavarra, EAP Les Planes, EAP Martí Julià, EAP Martorell, EAP Molí Nou, EAP Pubilla Cases, EAP Ribes-Olivella, EAP Roquetes-Canyelles, EAP Sant Ildefons, EAP Sant Josep, EAP Santa Eulàlia, EAP Viladecans 2, EAP Vinyets, EAP Jaume Soler, EAP Ramona Via, EAP Vilafranca Nord i EAP El Pla.

Cal destacar els rols de les persones implicades en la formació dels residents, ja que la funció de cadascuna d’elles és imprescindible per impartir una docència de qualitat i posar el territori de la Metropolitana Sud al mapa de la formació sanitària especialitzada.

L’Atenció Primària Metropolitana Sud

Més de 5.000 professionals de l’Atenció Primària Metropolitana Sud ofereixen serveis de salut de qualitat, resolutius i propers a la ciutadania a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, i a l’Hospitalet de Llobregat. Compta amb 70 centres d’atenció primària, agrupats en els Serveis d’Atenció Primària (SAP) Delta del Llobregat, Baix Llobregat Centre i Alt Penedès–Garraf–Nord. Dona cobertura a més d’1,3 milions de persones de 68 municipis, d’una extensió total de 1.400 km2. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!