Seguretat viària

L'Ajuntament de Vilanova del Camí retira més de 6.000 multes de trànsit d'un nou radar a la carretera C-244

El consistori assegura que mantindrà el dispositiu però estudiarà si cal augmentar la velocitat màxima

L'Ajuntament de Vilanova del Camí retira més de 6.000 multes de trànsit d'un nou radar a la carretera C-244. EIX

L'Ajuntament de Vilanova del Camí retira més de 6.000 multes de trànsit d'un nou radar a la carretera C-244. EIX

L'Ajuntament de Vilanova del Camí (Anoia) retirarà les més de 6.000 multes de trànsit que el nou radar instal·lat a la carretera C-244 ha imposat entre el 9 de desembre de 2021 i el 24 de gener de 2022. Desenes de veïns han denunciat la situació a través de les xarxes socials i s'han mobilitzat amb marxes lentes de vehicles per la gran quantitat de multes que han rebut pel nou radar, que té una velocitat màxima permesa de 30 km/h. Es tracta d'una carretera recta que el consistori considera un "carrer més" del municipi. L'alcaldessa, Noemí Trucharte, ha anunciat el retorn de les multes però ha assegurat que mantindran el polèmic radar. Tot i això, ha avançat que ha demanat informes tècnics per valorar si cal "apujar la velocitat".

En declaracions als mitjans, Trucharte ha dit que la carretera C-244 ha sofert una transformació en els darrers temps i ha passat de ser una "carretera comarcal a ser una zona comercial" que també compta amb zones verdes i d'esbarjo. Segons l'alcaldessa, en aquesta carretera s'ha augmentat molt considerablement el pas de vianants, bicicletes i patinets. A més, també hi ha l'ambulatori i un pas escolar. Davant d'això, ha dit Trucharte, "el govern vilanoví va decidir posar mesures per evitar el risc dels vianants".

Del total de multes interposades, Trucharte ha dit que un 85% dels multats no són veïns del municipi, un fet, segons l'alcaldessa, que "demostra que els veïns són respectuosos amb les mesures establertes". "Considerem que és una mesura dissuasiva i necessària", ha reblat. Per això, ha dit que l'Ajuntament no retirarà aquest dispositiu però sí que ha avançat que els serveis tècnics valoraran si cal augmentar la velocitat màxima permesa. També ha deixat clar que "no hi ha cap sanció per sota els 55 km/h".

Tot i defensar la mesura, Trucarte ha avançat que "com a mesura excepcional" retiraran totes les multes interposades entre el 9 de desembre de 2021 i el 24 de gener de 2022. "Estem en una situació social, sanitària i econòmica molt excepcional i molts ciutadans passen per un moment complicat", ha relatat l'alcaldessa per defensar la retirada de les multes.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!