Ocupació il·legal

El bloc ocupat del carrer de la República, a Sant Martí Sarroca, ha quedat desallotjat

L'Ajuntament vincula l'augment del vandalisme al municipi a l'arribada de persones conflictives a aquests pisos

El bloc ocupat del carrer de la República, a Sant Martí Sarroca, ha quedat desallotjat. Ajt Sant Martí Sarroca

El bloc ocupat del carrer de la República, a Sant Martí Sarroca, ha quedat desallotjat. Ajt Sant Martí Sarroca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El bloc ocupat del carrer de la República, a Sant Martí Sarroca, ha quedat desallotjat. Segons ha explicat l'Ajuntament, a mitjans d’octubre, un grup de persones de fora del municipi va ocupar diferents habitatges del bloc de pisos amb la intenció manifestada per ells mateixos d’ocupar els 27 pisos de l’edifici: "Gràcies a la col·laboració ciutadana, des del primer moment l’Ajuntament va intentar impedir aquesta ocupació, ja que lamentablement es va poder comprovar que entre els nouvinguts hi havia gent conflictiva que va fer augmentar el vandalisme al municipi".

Els Mossos van indicar que, per actuar, calia una denúncia de la propietat, que és la SAREB (conegut popularment com el banc dolent de l’Estat). L’Ajuntament es va posar en contacte amb l’advocat de la SAREB, que va reaccionar de manera ràpida i eficaç a totes les peticions que se li van fer: interposant la denúncia per l’ocupació, activant immediatament els serveis per tapiar accessos i posar alarmes i enviant vigilància privada tantes vegades com s’ha requerit.

Segons l'Ajuntament, els Mossos d’Esquadra han realitzat una important tasca de vigilància, personant-se al municipi, tant quan han rebut avisos d’incidències com per iniciativa pròpia i fins i tot de paisà de manera discreta.

Gràcies a la bona col·laboració entre les forces de seguretat, la SAREB i l’Ajuntament, el passat dijous es va poder actuar definitivament, aprofitant que no hi havia ningú al bloc. Es van tapiar els accessos i protegir l’edifici amb alarmes. Per la seva banda, els Mossos van aixecar acta de recuperació de la possessió de la propietat, amb el propòsit que aquest estat de clausura i protecció impossibiliti en el futur altres ocupacions en el mateix edifici.

Cal destacar que entre el grup hi havia famílies no problemàtiques. Els Serveis Socials de l’Ajuntament han actuat per ajudar-los i buscar-los acollida en els seus municipis d’origen. S’ha realitzat una intervenció quirúrgica per diferenciar la gent conflictiva de la gent necessitada.

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca vol fer un agraïment públic a totes les parts per la seva implicació: a la SAREB, al cos de Mossos d’Esquadra, als Vigilants Municipals (que pràcticament a diari s'han hagut de personar a l'edifici, tot aportant informació vital per assolir el resultat desitjat), als membres de la Brigada Municipal (que han hagut de fer la seva feina en algunes situacions difícils) i, especialment, als veïns i veïnes que han anat informant a l’Ajuntament dels diferents moviments que es produïen a l’edifici.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local