Vaga

L’Ajuntament de Vilafranca demana la col·laboració ciutadana per minimitzar els efectes de la vaga d’escombraries

Recomana potenciar al màxim la selecció dels residus i en el cas del veïnat del Centre on es fa recollida porta a porta, es demana que no es deixi la bossa de la brossa davant de l'habitatge

L’Ajuntament de Vilafranca demana la col·laboració ciutadana per minimitzar els efectes de la vaga d’escombraries. Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca demana la col·laboració ciutadana per minimitzar els efectes de la vaga d’escombraries. Ajuntament de Vilafranca

El comitè d'empresa de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), concessionària de la recollida de residus urbans per encàrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha anunciat una convocatòria de vaga a partir d’avui dilluns 11 d’abril.

L'Ajuntament de Vilafranca treballarà perquè els efectes de la vaga tinguin el menor impacte possible, respectant en tot moment el dret de vaga dels treballadors i treballadores reconegut constitucionalment, com a mesura per assolir reivindicacions laborals. Legalment, l’Ajuntament no pot contractar la prestació del servei durant els dies de vaga amb una altra empresa, ja que això seria un acte il·lícit contrari al dret fonamental de vaga.

És per això que durant la convocatòria de vaga, l'Ajuntament de Vilafranca demana la col·laboració de la ciutadania, dels establiments comercials, de bars restaurants i d’indústries, per tal de poder minimitzar els efectes que aquesta vaga pot ocasionar a la via pública.

En aquest sentit, es recomana:

-Potenciar al màxim la selecció dels residus i, per tant, utilitzar els contenidors de vidre (verd), de paper-cartró (blau) i d’envasos (groc) per dipositar-hi el residu corresponent. D’aquesta manera s’evitarà que aquests materials vagin a parar als contenidors de brossa rebuig/resta i, per tant, el volum de la fracció resta serà menor.

-Recollida porta a porta. En el cas del veïnat del Centre on es fa recollida porta a porta, es demana que no es deixi la bossa de la brossa davant de l'habitatge. Cal fer ús dels contenidors més propers.

-Seleccionar la brossa orgànica. Els serveis mínims establerts preveuen que la freqüència de recollida d'aquesta fracció serà cada 48 hores, igual que la recollida de resta. En la mesura del que sigui possible, es demana reduir al màxim les escombraries i guardar-les a casa fins al dia de la recollida. Dipositeu-les en bosses resistents i ben lligades.

-No deixar trastos i mobles al carrer. En cas d’urgència, es pot anar a la Deixalleria, un servei gratuït, on es pot portar tot tipus de residus excepte la fracció orgànica. La Deixalleria està situada al costat de la Planta de Recuperació de Residus de Vilafranca i el seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!