Vaga

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia "l’incompliment flagrant" dels serveis mínims en la vaga d'escombraries

S’ha requerit a l’empresa que posi tots els recursos necessaris per solucionar l’incompliment per part del col·lectiu de treballadors en vaga

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia "l’incompliment flagrant" dels serveis mínims en la vaga d'escombraries. Ajuntament de Cubelles

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia que passades 48 hores no s’han complert els serveis mínims dictats per la Generalitat de Catalunya davant la vaga indefinida iniciada el passat dilluns 11 d’abril. Des de la institució s’ha traslladat a l’empresa i al de Departament de Treball el recull d’incidències que s’estan detectant i que estan impedint el correcte compliment dels serveis mínims que han de garantir els drets de la ciutadania respecte aquest servei essencial.

Així, no s’ha fet la recollida habitual als hospitals, centres sanitaris, residències o mercats municipals, ni tampoc la recollida total cada 48 hores en la resta d’ubicacions. Dels 23 municipis afectats, entre dilluns i dimarts no es va recollir d’acord els serveis mínims a 15 municipis. S’ha informat al Departament de Salut dels problemes de salubritat a la via pública per l’acumulació de residus.

Des de la institució es prendran les mesures legals necessàries davant aquests incompliments i s’ha requerit a l’empresa que adoptin les mesures necessàries per garantir el servei, i si cal s’imposaran sancions, amb l’objectiu d’evitar que l’acumulació́ de residus comenci a ser un greu problema de salut pública i per a la mobilitat de les persones.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!