Tornen els dos carrils

El govern de Vilanova habilitarà un segon carril a la ronda Ibèrica per a les emergències i el transport públic

Se suprimirà l'aparcament de la ronda ja que es crearà un nou aparcament dissuassiu al carrer Masia d'en Frederic

El govern de Vilanova habilitarà un segon carril a la ronda Ibèrica per a les emergències i el transport públic. Ajuntament de Vilanova

El govern de Vilanova habilitarà un segon carril a la ronda Ibèrica per a les emergències i el transport públic. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova i la Geltrú ha anunciat la recuperació del segon carril de la ronda Ibèrica, un cop s'obri un nou aparcament dissuassiu al carrer Masia d'en Frederic d'unes 300 places. La intervenció, que encara no té data fixa, suposarà l'eliminació de les línies d'aparcaments de la ronda, on s'habilitarà un carril d'ús exclusiu per als serveis d'emergències i el transport públic. L'espai esdevindrà l'aparcament dissuasiu més gran de Vilanova i la Geltrú tot superant en capacitat els dos aparcaments existents vora l'Hospital de Sant Antoni Abat. 

L'actual cordó d'aparcament de la ronda Ibèrica, habilitat durant la pandèmia desapareixerà. Aquest aparcament es va habilitar com a mesura d'emergència durant el confinament per la pandèmia de la Covid-19. L'eliminació del carril de circulació de la ronda va generar aquest aparcament provisional que va permetre eixamplar les voreres en alguns dels carrers del centre de la ciutat. Una mesura que a més a més va pacificar el trànsit de la ronda pel que fa a respectar els límits de velocitat (30km/h) i amb una permeabilitat per als vianants que calia fer més segura.

El regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios i Asensio, ha explicat que més d'un any després de la implantació de les mesures, un cop pacificada la via i a les portes de la implantació del gruix de les mesures del projecte de Pacificació “Al centre, les persones” que es desplegaran durant els pròxims mesos, “ara redissenyem la circulació de la ronda per a agilitar el trànsit del transport públic col·lectiu i facilitar el pas dels vehicles d'emergència. La mesura ens permet mantenir l'accés de les ambulàncies a l'hospital de Sant Antoni en tots dos sentits, així com també la sortida dels vehicles de la comissaria dels Mossos d'esquadra de la rambla de Sant Jordi”.

Amb l'eliminació d'aquest cordó d'aparcament es reforçarà la senyalització de l'itinerari alternatiu per facilitar el trànsit de sortida de la ciutat des de la ronda ibèrica cap a la rambla de Pep Ventura i la rambla de Sant Jordi  fins a la rambla dels Països Catalans i la connexió amb la ronda d'Europa i des d'allà a la C-31, la C-32 i la C-15.

L'aparcament dissuasiu del carrer de la Masia d'en Frederic possibilita aquests canvis perquè consolida i reforça la xarxa d'aparcament alternatiu en el perímetre de la ciutat.  Els cordons d'aparcament s'eliminaran a les dues bandes de la ronda per a generar espais de pas alternatiu als vehicles d'emergència (ambulàncies, bombers, policia local, cossos de seguretat), de serveis i de transport públic col·lectiu (bus, transport escolar i taxis).

L'estacionament  de vehicles s'eliminarà al llarg de l'espai central de la ronda ibèrica, el tram que va des de la rotonda del l'Arboç i fins a la rambla de Sant Jordi (comissaria dels mossos). Una solució que, a més, està vinculada a la imminent execució de les obres de pacificació del centre de Vilanova, que faran que la ronda Ibèrica i el tram urbà de la C-246 passin a ser les dues úniques vies per travessar Vilanova i la Geltrú d'est a oest. 

El nou aparcament dissuasiu ocuparà una superfície de 9.700 metres quadrats en un solar que ressegueix el traçat del carrer de la Masia d'en Frederic en un solar allargassat que limita amb la llera del Torrent d'en Frederic. Aquest torrent connectava amb el torrent del Llimonet abans de la urbanització del sector de l'Armanyà. La llera del torrent d'en Llimonet va ser desviada tot reduint-ne la conca de recepció de cabals al torrent d'en Frederic. L'actuació per a fer l'aparcament respecta les distàncies de servitud a la  riba i a la mateixa llera del torrent, ja que el solar transcorre paral·lel a la trama urbana consolidada. L'agència Catalana de l'Aigua ha concedit el permís per a poder executar l'adequació al costat del torrent.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local