Escombraries

Cinc municipis de l'Alt Penedès implanten el servei de recollida de brossa porta a porta amb tecnologia smart

L'objectiu del nou sistema porta a porta és augmentar el reciclatge per arribar als índexs que exigeix la normativa en els propers anys (70% el 2030)

Cinc municipis de l'Alt Penedès implanten el servei de recollida de brossa porta a porta amb tecnologia smart. Ramon Filella

Cinc municipis de l'Alt Penedès implanten el servei de recollida de brossa porta a porta amb tecnologia smart. Ramon Filella

Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Quintí de Mediona posaran en marxa de manera progressiva durant els propers dos mesos un nou sistema de recollida de brossa porta a porta amb tecnologia smart que posarà el punt i final als contenidors de recollida selectiva. Els cinc municipis han presentat avui el projecte que significa aplicar un canvi important en els costums dels veïns i veïnes dels municipis.

La Mancomunitat Penedès-Garraf està impulsant el projecte al conjunt de les dues comarques i, de moment, els cinc municipis altpenedesencs han decidit tirar endavant el canvi. L'objectiu del nou sistema porta a porta és augmentar el reciclatge per arribar als índexs que exigeix la normativa en els propers anys (70% el 2030), millorar la qualitat dels residus que es recullen selectivament i avançar a mig termini en l'aplicació dels models de pagament per generació.

D'aquí quinze dies començarà una campanya informativa dirigida els veïns dels cinc municipis implicats per a explicar als veïns i veïnes com funcionarà el nou sistema. La campanya informativa coincidirà en el temps, també, amb el procés de repartiment dels cubells que cada llar tindrà per a fer el reciclatge. Hi haurà un calendari concret per saber quin cubell s'ha de treure cada dia. Els cubells estaran indentificats amb xip que permetrà l'usuari, a través d'una aplicació de mòbil, fer un seguiment de les seves aportacions o possibles incidències per tal de millorar el procés fe recollida selectiva.

L'inici efectiu de la recollida porta a porta començarà el 13 de juny a Sant Sadurní d'Anoia i Sant Quintí de Mediona, el 5 de juliol a Olèrdola i el 29 fe juliol a Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit. A l'acte de presentació del projecte dut a terme a l'Ajuntament d'Olèrdola, el vicepresident de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Jordi Bosch i els alcaldes dels cinc municipis s'han mostrat molt satisfets de poder tirar endavant el canvi.

Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola, ha explicat que “tots creiem en aquest projecte i en la necessitat de canviar el model de recollida de residus. Entrem en una nova etapa en la que els ciutadans han d'asumir la seva part de responsabilitat cap a ells mateixos i cap a la resta de veíns i veïnes”. Per la seva banda, Joan Llort, alcalde de Sant Pere de Riudebitlles, ha assenyalat que “el nostre municipi està molt implicat en aquesta qüestió i, de fet, nosaltres ens marquem l'objectiu d'arribar al 100% de reciclatge el 2030”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!