Reciclatge

L’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf aprova el nou contracte de gestió de les deixalleries

Comença la nova recollida selectiva porta a porta de 4 fraccions a Sant Quintí de Mediona

L’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf aprova el nou contracte de gestió de les deixalleries. EIX

L’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf aprova el nou contracte de gestió de les deixalleries. EIX

Aquest dilluns, va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, la sessió ordinària de l’Assemblea de membres de la Mancomunitat Penedès-Garraf. A l’inici, l’alcalde del municipi, Joan Llort, va donar la benvinguda a tots els assistents.

L’assumpte més destacat d’aquesta assemblea del mes de maig va ser la licitació del contracte per a la gestió de les deixalleries fixes i mòbils de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que va ser aprovada per unanimitat.

El nou contracte, que compta amb un pressupost superior als 24 milions d’euros per als vuit anys de durada previstos, inclou programes de reutilització i reparació de materials i productes que promourà la creació de nous llocs de treball en l’àmbit del tercer sector. Així mateix, també contempla l’actualització i la incorporació de tecnologia en l’explotació del servei per tal de millorar l’eficiència i el servei als usuaris, a més de fomentar l’actualització de les instal·lacions a la normativa aplicable, el manteniment i la seva modernització.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, va agrair les aportacions i la comprensió dels membres de l’assemblea davant els terminis administratius tan exigents d’aquesta contractació, que es dona en una fase molt intensa de treball per l’ens, en què s’està impulsant la licitació de serveis integrals molt importants de gestió i recollida dels residus als municipis del territori.

També va prosperar el conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a la redacció del projecte per a la restauració i renovació de l’emissari submarí de Vilanova i la Geltrú. Aquesta conducció d’aigües residuals va resultar força danyada pel temporal Glòria de principis de 2020 i després d’unes obres i prospeccions tècniques es va certificar la necessitat d’abordar una reparació total de la construcció.

Així mateix, va rebre el suport unànime de tota l’Assemblea l’aprovació dels protocols laborals en els àmbits de l’assetjament sexual, psicològic i d’altres discriminacions, de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Comença la nova recollida selectiva porta a porta de 4 fraccions a Sant Quintí de Mediona

La sala polivalent del centre cultural del Jardí acollirà el cicle de xerrades informatives adreçades a la ciutadania, que es faran dilluns 30 de maig a les 19:30 hores i el dimarts 31 de maig a les 11:30 i a les 19:30 hores.

El repartiment dels nous cubells que incorporen xip i del material informatiu es realitzarà els primers dies de juny a les Escoles de Baix, els dies 1, 3, 7 i 9 de juny de 15 a 20 hores, i els dies 2, 8, 10 i 11 de juny de 9 a 14 hores.

A cada llar es lliuraran tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i el rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper i cartró i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d'orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus.

L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al dilluns 13 de juny i coincidirà amb la posada en marxa a Sant Sadurní d’Anoia.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 93 891 16 22, així com un correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat. A partir del 13 de juny, s’instal·larà un punt informatiu a les Escoles de Baix de l’Avinguda de Catalunya que atendrà tots els dilluns de 9:00 a 12:00 hores els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta.

La tecnologia amb xip donarà la possibilitat a l'usuari, a través d’una aplicació mòbil, de fer un seguiment de les seves aportacions i de les possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva. La web app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android i cal accedir a l’enllaç https://obrelaporta.wcity.app/ des de qualsevol navegador per a poder descarregar-la i instal·lar-la l’aplicació en el terminal mòbil.

Millorar els índex de recollida

Sant Quintí de Mediona és un dels municipis del territori amb millors resultats en matèria de recollida de residus. Segons les darreres dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’índex de recollida del municipi en l’últim informe és del 70,27%.

La localitat alt penedesenca, que des de fa uns anys ja recull sota el model porta a porta les fraccions d’orgànica i de rebuig, afegirà amb aquest nou sistema amb tecnologia les fraccions d’envasos i de paper i cartró, canvi que ha de promoure un nou pas endavant en els objectius de sostenibilitat i en la gestió dels residus adequant-se als estàndards i compromisos que estableixen les normatives europees per als propers anys

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!