Inundacions

Es repara el camí fluvial de la Riera d’Òdena malmès pels aiguats del setembre

Els operaris també fan desbrossada de canya americana, una espècie invasora que prolifera a les lleres dels rius

Es repara el camí fluvial de la Riera d’Òdena malmès pels aiguats del setembre. Mancomunitat Conca d’Òden

Es repara el camí fluvial de la Riera d’Òdena malmès pels aiguats del setembre. Mancomunitat Conca d’Òden

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des del dia 10 d’octubre diversos operaris treballen per reparar el camí fluvial de la Riera d’Òdena, malmesa per les tempestes del passat mes de setembre. Els tècnics hi estan fent actuacions de neteja dels guals i retirada de restes per evitar inundacions. També hi fan tales controlades d'arbrat molt inclinat o malmès per garantir la seguretat dels usuaris, i les restes es trituren per aportar matèria orgànica i textura al sòl. A més, fan actuacions de desbrossada de canya americana, una espècie invasora que prolifera a les lleres dels rius i té un impacte negatiu sobre el medi natural.

El camí fluvial de la riera d’Òdena es va inaugurar el passat mes de febrer, gràcies a l’impuls de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) i la Diputació de Barcelona, amb el suport dels ajuntaments d’Igualada i d’Òdena. Des d’aleshores, es pot recórrer de manera contínua a peu o en bicicleta el tram de 7,28 quilòmetres que surt del nucli urbà d’Òdena i arriba fins a la desembocadura de la riera al riu Anoia, i permet descobrir l’hàbitat de la ribera i el seu valor ambiental, paisatgístic i patrimonial. L’actuació s’emmarca en les Vies Blaves Barcelona, un projecte promogut per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de desenvolupar una xarxa d’itineraris propers al riu Llobregat i als seus afluents principals (el Cardener i l’Anoia).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local