Espècies protegides

Apareix mort a Segur de Calafell un exemplar de tortuga babaua

L'Ajuntament ha activat el protocol per recollir-ne les restes i determinar la causa de la mort mitjançant una necròpsia

Apareix mort a Segur de Calafell un exemplar adult de tortuga babaua. Ajuntament de Calafell

Apareix mort a Segur de Calafell un exemplar adult de tortuga babaua. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts al matí ha aparegut mort un exemplar de tortuga babaua a la platja de Segur de Calafell, a l'altura del carrer Loira. L'Ajuntament de Calafell ha activat el protocol per recollir-ne les restes i determinar la causa de la mort d'aquesta espècie protegida mitjançant una necròpsia. La tortuga careta o tortuga babaua (Caretta caretta) és una tortuga marina de la família dels quelònids que es troba amb freqüència a la Mediterrània, on sempre havia estat molt abundant. 

Troben restes de plàstic en el 92% de les tortugues marines ingressades al CRAM

La Fundació CRAM fa denunciar fa una setmana que un 92,6% de les tortugues marines ingressades al 2022 a l'àrea de clínica i rescat presentaven restes de plàstics. D'elles es van obtenir 54 mostres de femta o de contingut digestiu de dos tipus de tortuga que van acollir aquell any, concretament 69 'Caretta caretta' i un exemplar de 'Chelonia Mydas'. En les analítiques es va trobar restes de làmina (31%), filaments (14%) i plàstic fragmentat (11%). També es van trobar restes de plàstic en les 7 necròpsies fetes, i tot i que aquests no van causar la mort de l'animal, segons detalla la fundació, sí que van produir en alguns casos enteritis severa, amb dolor i anorèxia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local